RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serieleder Bayern München vant hele 5-1 hjemme mot serietoer Borussia Dortmund søndag.
Serieleder Bayern München vant hele 5-1 hjemme mot serietoer Borussia Dortmund søndag. Foto: Matthias Schrader (Ap)

Bayern ydmyket rivalene

Sist oppdatert:
Serieleder Bayern München vant hele 5-1 hjemme mot serietoer Borussia Dortmund søndag.

Den regjerende ligamesteren skaffet seg et forsprang på sju poeng etter åtte kamper.

Begge de tyske topplagene har hatt en fin sesonginnledning, men Dortmund ville havne på etterskudd om det ble tap i München søndag.

Bayerns Robert Lewandowski og Borussias Pierre Aubameyang ble trukket fram som nøkkelspillere i forkant av oppgjøret. De to spissene har bøttet inn mål den siste tiden. Også søndag tegnet duoen seg på scoringslista, men det var en annen måltyv som åpnet showet.

Thomas Müller scoret både mål nummer en og to for vertene i første omgang. Aubameyang rakk å sette en nettkjenning i sin tiende seriekamp på rad før lagene gikk i garderoben for pausepraten. Det ble kun et trøstemål.

I annen omgang handlet det meste om Bayern. Lewandowski gjorde 3-1 før det var gått ett minutt. 12 minutter senere laget polakken 4-1. Det var spissens 12. mål på de fire siste oppgjørene.

Mario Götze fastsatte sluttresultatet til 5-1 etter 66 minutter.

Schalke kunne ha passert Dortmund på tabellen, men tapte 0-3 hjemme mot Köln. Anthony Modeste, Yannick Gerhardt og Simon Zoller sto for målene.

Oppgjøret mellom Bayer Leverkusen og Augsburg endte 1-1. Leverkusens Bernd Leno scoret selvmål etter 11 minutter, før Karim Bellarabi utlignet etter 39 minutter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere