*Nettavisen* Sport.

BBC: Blatter suspendert i 90 dager

Sepp Blatter avviser alle anklagene. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

BBC melder at FIFA-president Sepp Blatter er midlertidig suspendert fra stillingen i 90 dager.

07.10.15 22:32

FIFAs etiske komite møttes denne uken for å diskutere eventuelle skritt mot Blatter, etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot 79-åringen.

Blatter er mistenkt for å ha underskrevet avtaler som ikke kommer FIFA og fotballen til gode, og for å ha utbetalt uregelmentære betalinger til UEFA-president Michel Platini.

Onsdag melder BBC at Blatter har blitt suspendert i 90 dager.

Blatter er sjokkert
Meldingen kommer bare timer etter at FIFA-presidenten, i et intervju med et tysk magasin, påstår han blir mistenkt uten noen form for bevis mot ham.

Blatter kalte etterforskningen mot ham for «hårreisende», og han gjentok det han har sagt hele høsten, at han ikke kommer til å trekke seg fra vervet som FIFA-president.

Han sto på at han kommer til å trekke seg etter det ekstraordinære valget som avholdes senere i vinter.

I forrige uke gikk tre av de største sponsorene til FIFA, Cola-Cola, McDonald's og Visa, ut og ba Blatter om å gå av umiddelbart.

- De siste ukers begivenheter fortsetter å ødelegge FIFAs rykte og allmenhetens tro på deres ledere. For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, skrev Coca-Cola i en pressemelding.

Blatter har sittet i sjefsstolen i FIFA siden 1998.

Slår tilbake
Ifølge en venn som står Blatter nær vil det fredag bli tatt en endelig beslutning om Blatters framtid. Den blir tatt av Hans Joachim Eckhert som er leder for FIFAs etiske komité, skriver NTB.

Onsdag kveld slår FIFA-presidenten tilbake, gjennom sin advokat.

Blatter blir suspendert av FIFAs egen etiske komité, ifølge Blatters mangeårige venn og rådgiver Klaus Stöhlker. Stöhlker bekrefter opplysningene overfor avisen Die Welt.

- Presidenten fikk overrakt nyheten onsdag ettermiddag. Han var rolig. Tenkt litt over at det er han som har opprettet den etiske komiteen, sier Stöhlker til Die Welt.

I en felles uttalelse fra hans advokater heter det derimot:

- Blatter er ikke opplyst om noen avgjørelse tatt av den etiske komiteen. Han er heller ikke bedt om å forklare seg overfor disiplinærpanelet, heter det i uttalelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.