Beckham: - Har alle minnene jeg kan ønske meg

Foto: Fred Dufour (Afp)

Den tidligere England-kapteinen er ferdig som spiller, men har en lang rekke med mulige fotballoppgaver foran seg.

19.05.13 13:47

En tårefylt David Beckham tok i pinsen farvel med fotballen – som spiller. Hva den tidligere England-kapteinen velger å gjøre framover er ikke klart.

Beckham legger opp etter sesongen. 38-åringen avsluttet karrieren i Paris Saint-Germain, hvor han ble seriemester. I lørdagens hjemmekamp mot Brest ble Beckham æret med kapteinsbindet.

- Manageren kom og fortalte meg at trenerteamet hadde snakket med spillerne om det. «Det er spillernes forslag, vi ønsker å gjøre deg til kaptein». Det er veldig spesielt for en engelskmann å være kaptein for PSG, spesielt på en kveld som betyr så mye for klubben og spillerne, sa Beckham til Sky Sports.

PSG tok denne sesongen sitt første seriemesterskap siden 1994. Det franske storlaget har igjen én seriekamp denne sesongen. Til helgen venter bortekamp mot Lorient, men den går på kunstgress, og alt tyder på at Beckham ikke kommer på banen i den kampen.

- Det er kunstgress til helgen. Jeg ødela akillesen for noen år siden, og slikt underlag er ikke bra for den. Som jeg sa, kvelden i kveld var veldig spesiell. Jeg vil være med laget neste uke. Om jeg spiller eller ikke, hvem vet?

Muligheter
Det er uklart hva Beckham skal gjøre framover. Ikonet er koblet til en rekke mulige oppgaver. Major League Soccer er i forhandlinger med Beckham om å gjøre han til klubbeier av et nytt fotballag i New York. Han skal også være ønsket med videre i PSG – som ambassadør. Kinesisk fotball snuser også på superstjernen. Britiske Sky Sports skal også ønske å benytte seg av Beckham i fjernsynssammenheng.

Beckham hadde 25 familiemedlemmer på tribunen da han ble takket av lørdag. Ti minutter før slutt ble den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spilleren byttet ut til stående ovasjoner. Da kom tårene fra 38-åringen.

- Jeg ønsker å takke alle i Paris, mine lagkamerater, trenerteamet og fansen, sa Beckham.

Privilegert
Etter medaljefeiringen kunne legenden fortelle at sønnene hadde sikret seg det meste av utstyret fra avskjedskampen.

- Alle opplevelsene har vært det største. Jeg føler meg privilegert som har hatt dette som jobb i 20 år. Det er veldig spesielt å ta farvel på denne måten. Det kunne ikke blitt mer perfekt, sa veteranen.

- Nå ønsker jeg å bruke mer tid med familien. Jeg har alle minnene jeg kan ønske meg. Paris har alltid vært en av verdens vakreste byer for meg. Det er trist å reise, fortsatte Beckham.

Han avsluttet også spillerkarrieren med stil. PSG slo Brest 3-1. Med en typisk cornervariant sto Beckham for målgivende pasning da Blaise Matuidi scoret parislagets andre mål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.