Gå til sidens hovedinnhold

Beckham beklaget

England-kaptein David Beckham har beklaget seg overfor det engelske fotballforbundet (FA), sine lagkamerater og supportere etter at han fikk gult kort med vilje mot Wales.

Beckham taklet Tatcher med vilje i VM-kvalifiseringskampen og uttalte følgende til avisen Daily Telegraph etterpå:

– Jeg trodde jeg kom til å være borte lenge, i hvert fall inntil en måned, og da tenkte jeg det kunne være greit å bli ferdig med gule kort også. Før kampen mot Wales hadde jeg et gult kort, så å få ett til og sone de to kortene ville passe bra.

I en pressemelding onsdag hadde pipen fått en annen lyd.

– Jeg fikk et spørsmål og kom med en ærlig innrømmelse for å hindre negative spekulasjoner, sier Beckham.

– Jeg vet nå at det ikke var riktig og ber om unnskyldning til FA, Englands manager, mine lagkamerater og alle England-fans. Jeg har også gitt en personlig beklagelse til min manager Sven-Göran Eriksson, sier Real Madrid-stjernen.

– Jeg vet at jeg som kaptein er i en privilegert posisjon og jeg må alltid følge FIFAs fair play-regler, noe jeg alltid har gjort i karrieren min.

Blatter skuffet
Beckhams unnskyldning kom etter at FIFA-president Sepp Blatter kritiserte ham for det gule kortet, og sa at han forventet at FA ville reagere etter episoden.

– Jeg vil ikke si at det er en katastrofe, men det skuffer meg fordi han er en ambassadør for fair play og et forbilde for unge fotballspillere over hele verden, sa Blatter.

– Det er ikke FIFAs ansvar å sørge for straff for en spiller på et landslag. Dette er en sak for FA i London, fortsatte FIFA-presidenten.

PS! Det var nordmannen Terje Hauge som ga Beckham det omstridte gule kortet. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger