*Nettavisen* Sport.

Beckham gir bort PSG-lønna

Foto: Thomas Samson / AFP / NTB scanpix

Stjernen spiller gratis for den franske storklubben.

31.01.13 18:24

Torsdag - på overgangsvinduets siste dag - ble det klart at David Beckham skal spille for den franske storklubben Paris St. Germain.

Engelskmannen har skrevet under på en kontrakt som varer ut den inneværende sesongen, og skal etter sigende spille gratis for klubben.

Ifølge rapporter vil stjernen gi bort pengene han skulle tjent til veldedighet.

- Jeg kommer ikke til å motta lønn. Den vil gå til en lokal barneveldedighet i paris og det er noe vil stolte av å kunne gjøre, sier Beckham.

- Er begeistret
PSG blir Beckhams sjette klubb i karrieren. Han har tidligere spilt for Manchester United, Preston, Real Madrid, LA Galaxy og AC Milan.

- Dette er noe jeg er begeistret for, og nå får jeg endelig sjansen. Jeg er veldig heldig, fordi jeg fortsatt får mange tilbud, flere enn tidligere i karrieren, sier Beckham.

- Jeg valgte Paris, fordi jeg vet hva ønsker å oppnå. Dette er en klubb som skal oppleve mye suksess de neste 10,15 og 20 årene, sier stjernen videre.

Beckham sier at potensialet til den franske klubben er hovedårsaken til at han valgte PSG.

- Det å få være del av en slik vekst, som det PSG vil oppleve, er noe som begeistrer meg, sier Beckham.

- En av de beste
37-åringen for dermed igjen muligheten til å jobbe med den italienske manageren Carlo Ancelotti. De to jobbet også sammen i AC Milan.

- Carlo er en av de beste managerne jeg har spilt for, så det blir spennende på flere nivåer, sier den engelske stjernen.

Også PSG-eier Nasser Al-Khelaif er storfornøyd med å få den populære midtbanespilleren til Paris.

- Jeg er sikker på at han vil være av stor verdi for klubben. Jeg tror også vi vil vinne mye med David på laget og jeg er glad for å kunne ønske ham velkommen hit, sier han.

Paris St. Germain ligger på toppen av tabellen i Ligue 1 etter 22 serierunder med 45 poeng. Lyon følger på andreplass med like mange poeng.

Beckham har tidligere vunnet både Premier League og La Liga, og har nå muligheten til å få gullmedalje fra nok en stor europeisk liga i samlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.