RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Beckham må hjem til USA

Sist oppdatert:
LA Galaxy og Milan kom aldri til enighet om en overgangssum for veteranen.

Det er nesten to uker siden overgangsvinduet stengte rundt om i Europa, men én transfersaga har likevel preget nyhetsbildet de siste dagene. David Beckhams overgang til AC Milan.

Den engelske veteranen kom til Serie A-klubben på lån i januar, og har imponert voldsomt under de få ukene har tilbrakt der. Derfor ønsket både spilleren og den italienske storklubben å gjøre låneoppholdet permanent.

Må tilbake til USA
Så sent som i forrige uke fikk Milan et bud på rundt 50 millioner kroner avslått av Beckhams amerikanske klubb, LA Galaxy. Til tross for at det er den amerikanske ligaen, Major League Soccer, som eier kontrakten til spilleren, er det likevel opp til Galaxy om de vil selge han eller ikke. Fristen for å komme til enighet om en overgangssum for 33-åringen var satt til fredag.

Lørdag morgen ble det imidlertid klart at partene ikke hadde kommet fram til noen løsning. Ifølge amerikanske ESPN.com, skal det aldri ha kommet noe nytt bud på Beckham.

- Vi mottok aldri noe bud fredag. Vi ønsker å rette oss etter tidsfristen som MLS har satt, og derfor vil vi ikke gå videre med denne overgangen, sier styreleder i Galaxys hovedeier, AEG, Tim Leiwke.

- Milan så helt klart på dette som en fotballavgjørelse, mens vi så også på det som en viktig forretningsavgjørelse, fortsetter styrelederen.

33-åringens låneopphold i Milan avsluttes 8. mars.

BBC på sin side, melder at AC Milan skal ha vært villig til å hoste opp rundt 100 millioner kroner for Beckham, men også den engelske rikskringkastingen kan bekrefte at det ikke ble noen løsning.

- Tidsfristen som hadde blitt satt for denne overgangen har nå utløpt, og vi har ikke mottatt et bra nok bud på spilleren. Derfor forblir David en LA Galaxy-spiller, og vi ser fram imot at han kommer tilbake hit 9. mars, sier Galaxy-trener Bruce Arena.

Landslagsplassen i fare
Dårlig nytt for Beckham, som har fått klar beskjed av Englands landslagstrener Fabio Capello, om at regelmessig spill på høyt nivå er et krav for at han skal kunne spille med flagget på brystet.

I Milan har han også vært fast på laget siden han ankom i januar. Allerede i sin tredje kamp fant han nettmaskene for første gang, og har siden også scoret på et flott frispark.

Onsdag tangerte han Bobby Moores rekord med flest antall spilte kamper for en utespiller for England, med 108.

Milan-trener Carlo Ancelotti har også blitt meget imponert over Beckham de månedene han har vært i Milano, og har tidligere oppfordret klubben til å gjøre alt for å sikre seg stjernen permanent. Lørdag fikk han altså skuffende nyheter.

I Los Angeles er de derimot storfornøyde med å få superstjernen tilbake.

- Det er selvfølgelig en fare at vi mister han ved sesongslutt, men forhåpentligvis blir han imponert over laget. Vi håper å prestere mye bedre enn forrige sesong, sier Leiwke.

- Vi gleder oss til å få David tilbake i trening. Vi er avhengig av å få en god sesong, og vi ønsker å leve opp til de høye forventningene som denne klubben har, avslutter han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere