*Nettavisen* Sport.

Beckham skal trene England

Foto: Scanpix

Nå spekuleres det i at legenden kan bli Fabio Capellos arvtaker.

14.05.10 14:29

David Beckham dro til Italia og Milan var det for å sikre seg en plass i den engelske VM-troppen. Det gikk med planene som med akillesen i kampen mot Chievo i midten av mars - de(n) røyk tvert av - men nå går det likevel mot Sør-Afrika-tur for USA-proffen.

Ifølge The Telegraph skal nemlig Beckham jobbe som fulltidstrener for det engelske landslaget under sommerens Fotball-VM. Opprinnelig var planen at 35-åringen bare skulle fly ned for å hilse på de engelske landslagsspillerne på basen deres i Royal Bafokeng, men nå får altså mannen med nest flest landskamper for England en langt viktigere rolle.

Den seriøse engelske avisen spekulerer også i om dette kan bety at Beckham er tiltenkt en rolle som Fabio Capellos etterfølger. Midtbanespilleren har ingen formelle trenerkvalifikasjoner, ei heller har han uttrykt ønske om å gå inn i en managerrolle når karrieren er over, men den nye rollen vil utvilsomt åpne nye muligheter for Beckham i framtiden.

Under VM skal den gamle United-spilleren fungere som et bindeledd mellom Capello og spillerne, så vel som delta aktivt med å tilrettelegge treningsøvelsene sammen med det øvrige trenerapparatet - bestående av trenerne Stuart Pearce og Italo Galbiati, keepertrenerne Franco Tancredi og Ray Clemence, i tillegg fysisk trener Massimo Neri og Franco Baldini.

David Beckham har også en sentral rolle i England forsøk på å skaffe seg VM i 2018. På fredag formiddag overleverte han Sepp Blatter og Fifa Englands VM-søknad – bestående av 1752 sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.