*Nettavisen* Sport.

Beckham til LA Galaxy

Foto: (FOTO: REUTERS/SCANPIX)

David Beckham skriver fredag under for den amerikanske klubben LA Galaxy.

11.01.07 21:07

Den tidligere engelske landslagskapteinen David Beckham gir seg i Real Madrid etter inneværende sesong. Fredag skriver han under på en femårskontrakt med Major League Soccer-laget Los Angeles Galaxy, som vil gjelde fra og med august.

Måtte bestemme seg
- Denne uka har Real Madrid bedt meg om en avgjørelse vedrørende framtiden min, og tilbudet deres om å forlenge min kontrakt med to nye sesonger.

- Etter å ha diskutert flere alternativer med min familie og mine rådgivere, om jeg skulle bli her i Madrid eller gå til andre store britiske eller europeiske klubber, har jeg bestemt meg for å gå til LA Galaxy og spille i MLS fra august i år, sier Beckham til Reuters.

31-åringen kom til Real Madrid fra Manchester United i juni 2003, men har slitt med begrenset spilletid i Spania denne sesongen. Beckham er likevel verdens mest berømte fotballspiller, og blir den største stjernen i MLS siden ligaen startet opp i 1996.

I fotsporene til Best
- Jeg vil gjerne takke supporterne og folket i Madrid, som har gjort at min familie og jeg har følt oss så velkomne her. Det har gjort dette til en svært vanskelig avgjørelse, sier Beckham.

- Jeg har likt meg enormt godt her, og er ekstremt takknemlig for at klubben ga meg muligheten til å spille for et så stort lag og deres fantastiske fans, legger han til.

Beckham følger dermed i fotsporene til George Best, Pele, Franz Beckenbauer og Johan Cruyff, som alle reiste til Nord-Amerika på tampen av sine karrierer.

Kontrakten med LA Galaxy skal være en av de største sportsavtalene i verden. Beckham vil ifølge Reuters trolig tjene mer enn 250 millioner dollar i løpet av kontraktstiden. Det tilsvarer 1,6 milliarder kroner og gjør ham til verdens best betalte i lagsport.

Tror på Capello
Nyheten setter også en effektiv stopper for rykteflommen rundt David Beckham, en rykteflom som nådde nye høyder denne uka.

Beckham var nærmest fast på laget til Real Madrid fram til Fabio Capello overtok i sommer. Han har bare startet fem av Real Madrids 16 ligakamper denne sesongen.

- Jeg kommer til å fortsette å gi 100 prosent for min trener, mine lagkamerater og fansen resten av sesongen, og jeg tror Fabio Capello vil gi denne klubben og dens supportere den suksessen de virkelig fortjener, sier Beckham til Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.