*Nettavisen* Sport.

Beckhams elleville lønn

Foto: AP

David Beckham setter ny verdensrekord i årslønn innen lagsport.

12.01.07 00:55

Torsdag bekreftet David Beckham overfor Reuters at han er enig med LA Galaxy om en femårskontrakt. Ifølge nyhetsbyrået er denne kontrakten på hele 250 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,6 milliarder kroner.

Det vil - forutsatt at det stemmer - gi engelskmannen en gjennomsnittlig årslønn på 50 millioner dollar.

Dobbelt
Det er om lag dobbelt så mye som verdens nest best betalte lagspiller - baseballstjernen Alex Rodriguez - som får 25,68 millioner dollar denne sesongen.

Rodriguez topper listen over verdens største sportskontrakter, og vil gjøre det også når Beckham fredag setter signaturen på kontrakten med LA Galaxy. Det skyldes at Rodriguez skrev under en tiårskontrakt verdt 252 millioner dollar, mens Beckhams kontrakt er på 250 millioner over fem år.

De fire største kontraktene - når det gjelder totalstørrelse - på Wikipedias liste tilhører baseballspillere.

Når det gjelder årslønn, blir altså Rodriguez skjøvet ned på andreplass når Beckham skriver under for LA Galaxy.

Yankees
Rodriguez spiller for New York Yankees, som eier de tre største kontraktene i baseball. Rodriguez tjener mest, mens Derek Jeter er nummer to og Jason Giambi nummer tre på den listen. De to sistnevnte tjener begge drøyt 20 millioner dollar i året.

Kobe Bryant er innehaver av den største kontrakten i NBA. Han får 136 millioner dollar over sju år i Los Angeles Lakers, noe som holder til femteplass på Wikipedias liste, mens Michael Wick er den beste betalte spilleren i amerikansk fotball. Han sikret seg 130 millioner dollar da han skrev under en tiårskontrakt med Atlanta Falcons i 2005. Det er den sjuende største kontrakten i internasjonal lagsport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.