Gå til sidens hovedinnhold

Beckhams erkefiende blir Serie A-trener

Sørget for at David Beckham ble Englands mest forhatte mann i 1998.

Den tidligere argentinske landslagsspilleren Diego Simeone ble onsdag presentert som ny hovedtrener i Serie A-klubben Catania, melder Sky Sports.

40-åringen overtar jobben etter Marco Giampaolo, som fikk sparken tirsdag kveld, og blir med det den første argentinske hovedtreneren i toppdivisjonen siden Hector Cuper forlot Parma i 2008.

Arbeidsledig siden april
Simeone fikk 106 landskamper for Argentina som spiller og avsluttet karrieren som utespiller i 2006. Han har nå skrevet under på en avtale som varer i 18 måneder med sin nye klubb.

Mannen som oftest ble brukt i en defensiv midtbaneposisjon kjenner italiensk fotball godt fra før. Som spiller var han innom både Lazio, Inter og AC Milan i Serie A.

Trenerjobben i Catania blir imidlertid hans første utenfor Argentina. I hjemlandet har han vært sjef for Racing Club, Estudiantes, River Plate og San Lorenzo, men stått uten jobb siden april.

Catania ligger så langt som nummer 14 i Serie A etter 20 serierunder, med 22 poeng. Første utfordring for Simeone og hans mannskap blir bortemøtet med Parma lørdag 22. januar.

Lurte dommeren i VM
Argentineren er likevel kanskje like godt kjent for en episode under VM i 1998, der han sørget for at David Beckham ble utvist, og med det ble den store syndebukken etter Englands VM-exit det året.

Den engelske stjernen ble sendt i dusjen av danske Kim Nielsen under oppgjøret mellom England og Argentina i St. Etienne for å ha sparket ut mot Simeone.

TV-bilder i ettertid har imidlertid vist at Beckham bare så vidt traff den argentinske hardhausen. I ettertid har Simeone også innrømmet at det hele var skuespill fra hans side.

- For å si det sånn, dommeren gikk rett i fella. Men jeg var lur som kastet meg ned. Det gjorde at dommeren dro fram det røde kortet i stedet for det gule, har 40-åringen senere uttalt.

- Sannheten er at det ikke var spesielt stygt av Beckham. Det var et lite spark, helt uten kraft. Dommeren sto rett ved siden av, og reagerte sikkert på baktanken med sparket, forteller han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett