*Nettavisen* Sport.

Beckhams herlige revansj

Foto: (SCANPIX/AP)

Han har fått massiv kritikk av engelske medier og fotballeksperter. Søndag fikk David Beckham sin revansj.

26.06.06 00:03

ENGLAND – ECUADOR 1-0: På egen hånd sendte David Beckham England videre til kvartfinalen i VM. Real Madrid-stjernen gjorde som han har gjort uttallige ganger tidligere.

Etter drøye timens spill fikk England frispark utenfor Ecuadors 16-meter. David Beckham skrudde ballen vakkert i mål og sikret England avansement i VM.

Første på 13 kamper
Scoringen var Beckhams første for det engelske landslaget på sine siste 13 kamper, og ifølge BBC Sports er han nå den første engelske landslagsspilleren som har scoret i tre strake VM-sluttspill.

Beckham har fått massiv kritikk i engelske medier og av den fotballgale nasjonens fotballeksperter. De mener Beckham ikke har vært i nærheten av å prestere opp mot sitt beste for England - og at han fortjener en plass på benken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Også etter førsteomgangen mot Ecuador fikk den engelske landslagskapteinen gjennomgå av fotballekspertene.

- Beckhams gode crossballer var totalt fraværende. Han har ikke klart å komme seg inn i kampen. Heller ikke Wayne Rooney har markert seg. Men balansen i laget var god, oppsummerte BBC-ekspert Ian Wright.

Skapte ikke sjanser
- I første omgang var ikke England i stand til å skape sjanser. De manglet kreativitet i angrepsspillet. De har egenskapene til å gå utpå der og vinne klart, men de beveget seg ikke raskt nok og fikk ikke farten opp i spillet, mente Alan Shearer, som neste sesong trolig blir Steve McClarens assistenttrener på det engelske landslaget.

Den legendariske Liverpool-helten Alan Hansen var helt enig etter å ha sett England spille de første 45 minuttene på Gottlieb-Daimler-Stadion i Stuttgart.

England slet nemlig stort i varmen - og det var Ecuador som var nærmest ledelsen etter at Carlos Tenario traff treverket midtveis i omgangen.

- England spilte seg ikke til noen store sjanser. De burde vært med tålmodige, og fått i gang Wayne Rooney. Han lykkes overhodet ikke på topp, konkluderte Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Løftet laget etter pause
Og i andreomgang reiste England seg betraktelig. Sven-Göran Eriksson fikk løftet laget høyere opp på banen, og England kjørte i perioder over Ecuador.

Kampen sett under et var det derfor fortjent av engelskmennene tok seg til kvartfinalen. Svennis har dermed ledet England til kvartfinalen i sitt andre strake VM-sluttspill som trener.

Men selv om David Beckham ble matchvinner for England, var det en annen spiller som høstet flest lovvord blant ekspertene etter kampen.

Carrick fikk skryt
Nemlig den Manchester United-aktuelle midtbanespilleren Michael Carrick.

- Vi har hele tiden sagt at Carrick burde få starte. Og han gjorde det veldig bra. En god tilvekst for laget, og traff vel med 75 pasningene, sier Alan Hansen om Tottenham-stjernen.

Ian Wright er helt enig med sin ekspert-kollega.

- Han var flink til å finne posisjonene og gutten gjorde ting enkelt. Han spilte ballen raskt fra seg, og prøvde hele tiden å finne spillere i god posisjon. Det enkle er ofte det beste, som de sier. Men flere av de engelske spillerne gjorde det dessverre vanskelig for seg selv i førsteomgang, mener Ian Wright.

PS: På det meste var det 36 varmegrader under kampen mellom Ecuador og England. Det fikk BBC Sports legendariske kommentator Andy Gray til å uttale seg om følgende til spillerne som varmet opp på sidelinjen.

- Det kan umulig være nødvendig å varme opp i dette været.

Og det gjorde de heller ikke.

England møter nå vinneren av Nederland - Portugal i kvartfinalen.

Slik var England - Ecuador

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.