RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Beckhams nye boss

Wanderlei Luxemburgo er mannen som skal få skikk på David Beckham og de andre stjernene i Real Madrid. Brasilianeren er en svært kontroversiell mann.

BBCs ekspert på brasiliansk fotball, Tim Vickery, var raskt på banen med en profil på Wanderlei Luxemburgo etter at brasilianeren ble ansatt som trener i Real Madrid.

Vickery forteller om en mann med et enormt vinnerinstinkt, på grensen til det sykelige.

Luxemburgo ble i desember seriemester i Brasil med Santos - Pelés gamle klubb. Han har vunnet ligaen i Brasil fem ganger med fire forskjellige klubber.

- Hans vilje til å vinne er utrolig, sier nåværende landslagstrener for Brasil, Carlos Alberto Parreira. Han var med på et forum for brasilianske trenere for noen uker siden, sammen med Luxemburgo, mens Santos og Atletico Paranaense kjempet om gullet.

- Jeg ønsker motstanderen min død. Jeg håper Atletico dør, sa Luxemburgo.

Disse uttalelsene kom bare noen dager etter at to brasilianske fotballspillere omkom på fotballbanen, og etterlot de fleste med en vond smak i munnen.

«Men slik er denne mannen. Han kaster seg helhjertet inn i kampen for seier. Hans glød og detaljfiksering er årsakene til hans suksess,» skriver BBCs ekspert.

Det er også andre sider ved Wanderlei Luxemburgo som gjør ham kontroversiell. I sine aktive dager løy han tre år på alderen og spilte for Brasils U20-landslag som 22-åring.

Og en høring i kongressen i Brasil avslørte på et tidspunkt at han hadde over 20 bankkonti med flere millioner av dollar han ikke kunne forklare hvor kom fra på en overbevisende måte.

Men som trener har han vist seg å være svært overbevisende. Han har fått det beste ut av spillere som Rivaldo og Edmundo (med Palmeiras), Freddy Rincon (Corinthians), Alex (Cruzeiro) og Robinho (Santos).

Romario kom han på kant med - men det har de fleste andre trenere også gjort.

Spørsmålet blir hvordan han klarer å håndtere megastjernene i Real Madrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere