RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beckhams tydelige United-protest

Foto: Jon Super (AP)
Sist oppdatert:
Uten et ord, sa David Beckham klart ifra hvor han står i striden mellom United-supporterne og eierne.

David Beckham var tilbake på Old Trafford da hans AC Milan ble smadret av Wayne Rooney & co.med 4-0. Den tidligere United-spilleren ble med en stående applaus da han kom inn som innbytter i andre omgang.

Les saken: Dette må være verdens beste

Mindre helt blir han ikke hos Manchester United-fansen etter det han gjorde da kampen var over. Da mottok Beckham gult og grønt skjerf fra en tilhenger, og hengte det rundt halsen.

- Jeg er United-fan
Gesten er en utvetydig støtte til fansen som kjemper mot de upopulære amerikanske eierne av klubben. De gule og grønne fargene er blitt supporternes symbol i kampen mot eierne, den amerikanske Glazer-familien.

- Jeg er Manchester United-fan. Da jeg så skjerfet la jeg det rundt halsen, det er de gamle fargene til United, sa Beckham etter kampen ifølge Timesonline.

Les også: Rike fans vil kjøpe United

Likevel ville ikke Beckham å kommentere konflikten mellom eierne og fansen direkte.

- For å være ærlig er det ikke min sak. Jeg er fan og støtter klubben. Det har ingenting å gjøre med hvordan den styres. Det har med andre folk å gjøre. Jeg støtter laget, det vil jeg alltid gjøre, sier Beckham.

Amerikanske Glazer kjøpte United i 2005 for circa 7,2 milliarder kroner. Fansen likte dårlig overtakelsen, og var redde for at de nye eierne ville påføre gjeld. De fikk rett. Premier League-klubben skylder nærmere 6,5 milliarder kroner.

Før kampen truet United-fansen med å boikotte begynnelsen av kampen i protest mot Glazer-familien. Det ble det aldri noe av, men støtten fra David Beckham varmet nok United-supporterne.

- Han fortjente det
Under kampen sang de også:

«Det er bare en David Beckham» og «Fergie, signer ham».

Og United-manager Alex Ferguson hyllet også sin tidligere spiller, og var glad for støtten Beckham fikk fra tribunen.

- Vi forventet det, og jeg synes han fortjente det. Han hadde en fantastisk karriere her, sier Ferguson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere