Gå til sidens hovedinnhold

- Bedre enn Drillos

- Det skulle bare mangle, mener Drillo.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag tok Egil Drillo Olsen ut sin første landslagstropp på nærmere 11 år. Og selvfølgelig overrasket han. Mange hadde snakket om Tor Hogne Aarøy på forhånd, noen tenkte kanskje på Børre Steenslid, men de færreste hadde nok sett for seg Mounir Hamoud.

- Aarøy er med på grunn av spisskompetansen sin i lufta, Steenslid var kanskje Vikings beste spiller i fjor og Hamoud har stor fart, forklarer Drillo.

Stjernene mangler
Ellers var det mest åpenbare med tirsdagens uttak at de største stjernene manglet. I sin første landskamp i sin andre periode som norsk landslagssjef, må Drillo klare seg uten John Carew (skadet), John Arne Riise (suspendert), Steffen Iversen (skadet) og Mohammed Abdellaoue (skadet).

- Moa, Carew og Riise ville vært selvskrevne. Til en viss grad også Iversen, sier Drillo.

I likhet med det rekordstore presseoppbudet på pressekonferansen på Ullevaal Stadion tirsdag, vil nok TV-titterne onsdag 11. februar se etter likheter mellom dagens landslag og gode, gamle Drillos. Da Egil Olsen ledet Norge under VM i Frankrike i 1998 - i sine foreløpig siste kamper som A-landslagssjef - var Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Ronny Johnsen, Henning Berg, samt Tore André og Jostein Flo blant nøkkelspillerne.

Middels europeisk nivå
I privatkampen mot Tyskland heter nøkkelspillerne Brede Hangeland, Martin Andresen og Thorstein Helstad.

- Dette laget er bedre enn Drillos. Det er bedre spillere, mener Norges mest fremgangsrike landslagssjef.

- Det skulle bare mangle, det er ti år siden sist. Det er bra fart og mye løpskapasitet, både når det gjelder fart og når det gjelder utholdenhet. Det er mange spillere med stor motor her, legger han til.

Så er spørsmålet om hvor godt dagens landslag er kontra motstanden. Norge vant som kjent ikke en eneste landskamp i 2008.

- Jeg tror vi har et lag som i hvert fall holder et middels europeisk nivå, forhåpentligvis litt over det, sier Drillo til Nettavisen.

- Tyskland ikke gode
Drillo har ikke studert Tyskland ennå, men hatt mer enn nok med å skaffe seg best mulig oversikt over aktuelle norske spillere. Opprinnelig sto det 50 navn på 66-åringens liste før den ble kuttet ned til 20. Trond Olsen, Morten Moldskred, Espen Ruud, Kristofer Hæstad, Henning Hauger og Jon Inge Høiland var blant de siste kuttene før uttaket var klart.

Mest skuffet har kanskje Tarik Elyounoussi grunn til å være. Heerenveen-spilleren scoret i debuten mot Uruguay i mai i fjor, men har siden fått begrenset med spilletid. Og nå er han altså degradert til U21-landslaget.

- Trond Olsen var veldig tett oppunder. Han har farta. Tarik har vel ikke ekstrem fart, men Tarik er en veldig klok og målfarlig spiller. Men siden vi kan bruke ham på U-laget, så ser vi på ham der. Dette er jo forberedelser til noe som er enda viktigere, poengterer Drillo.

I forhold til forrige landskamp - Hareides siste - er hele ti mann borte. Flere av dem skyldes som nevnt skader og suspensjon.

- Både John Carew og John Arne, som har vært med så lenge, og som også er ledertyper her, er ute, og det er veldig dumt. Men det er ikke noe å gjøre med det. Det ble vel gjort forsøk på å eventuelt få bruke John Arne, men vi har ikke kommet igjennom og tar ikke sjansen. Reglene er greie: Får du rødt kort, må du stå over, konstaterer Drillo.

Han er likevel optimist.

- Jeg tror kanskje ikke Tyskland er så gode som alle skal ha det til, sier Drillo på karakteristisk vis.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken