Bedre uten Carew

Foto: (AFP/Scanpix)

Det er kanskje ikke altfor stor grunn til å deppe over at John Carew mister Danmark-kampen.

22.03.11 09:49

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): John Carew har ikke spilt for Stoke de siste ukene, og nå er det klart at han mister landskampen mot Danmark 26. mars.

Men det er kanskje ikke farlig.

Statistikken viser nemlig at Carew kun har vært på banen i fem av Norges ti siste kamper, og at han kun har spilt 90 minutter i én av dem. Resultatene uten Carew, i kampene Norge har spilt i 2010 og 2011, er også bedre uten ham enn med ham.

Uten Carew har Norge slått Irland, Island og Slovakia på bortebane. I tillegg ble det seier hjemme mot Frankrike. Det eneste tapet uten Carew kom hjemme mot Ukraina, selv om det nok var den kampen Norge dominerte mest av alle i 2010.

Med Carew i samme periode ble det seirer mot Portugal (spilte 37 min.), Kypros (spile 82 min) og Montenegro (spilte 90 min.), mens det er blitt tap mot Polen (spilte 58 min.) og Kroatia (spilte 27 min.).

Drillo kjøper riktignok ikke helt argumentasjonen.

- Carew er viktig, sier han i et direkte svar til Nettavisen.

- Uten ham mister vi litt luftstyrke. Vi mister litt fart. Og vi mister kanskje litt frykt fra danskenes side. Det er veldig mange som er redd Carew, på grunn av styrken hans.

- Samtidig, ser man på hva vi har prestert uten ham så har vi hatt gode kamper og gode resultater også da. Så vi er ikke så avhengig av ham som bare for noen få år siden, sier Drillo.

Følg vår dekning av landslaget på Nettavisens nye iPhone App.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.