Gå til sidens hovedinnhold

Begge trenerne sukket, men én mann smilte etter firemålskampen

Sensasjonslaget Ranheim ledet to ganger, men Vålerenga hadde Sam Johnson. Etter kampen hang de fleste med hodet.

RANHEIM - VÅLERENGA 2-2

TRONDHEIM (Nettavisen): Ranheim kunne slå seg på brystet over en god prestasjon, mens Johnson reddet Ronny Deilas menn med 2-2 på tampen. Men liberianerens sene hodestøt gjorde egentlig bare at begge parter var misfornøyd.

Før sesongen ville Ranheim sagt «ja, takk» til 13 poeng etter sju kamper. Men etter poengtapet lå spillerne strødd.

- De får kontre på vår kontring og det er ikke bra nok når vi leder 2-1, oppsummerer Kristoffer Løkberg greit til Nettavisen.

Kremscoring betydde lite

Simen Juklerød fikk passere Ranheims gode venstreback Øyvind Alseth etter at hjemmelaget kom i ubalanse. På bakre stolpe hang Johnson og styrte inn utlikningen bak Even Barli.

Da hadde samme mann utliknet før pause, etter en forsvarstabbe. Løkberg ga hjemmelaget ledelsen på en flott scoring der Erik Tønne var arkitekt. Samme mann gjorde 2-1 for Ranheim med en klassescoring etter en time, der han tok ned en presis langpasning fra Daniel Kvande og iskaldt lurte inn ledelse.

En ledelse som altså røk på tampen.

- Det er klart vi er skuffet, vi ønsker å vinne alle fotballkamper. 2-2 er skuffende når vi føler vi fortjener tre poeng, sier Tønne.

- Vi har veldig stor tro på oss selv og vi har fokus på utvikling. Vi føler vi lærer for hver kamp og vi kan absolutt lære av det som skjer på slutten. Det er vi nødt til å lære av, for man blir utrolig hardere straffet i Eliteserien enn i 1.-divisjon, fortsetter målscoreren.

Kremscoringen var ingenting å smile av etter kampen, slo han fast. Og smile gjorde heller ikke Vålerenga-trener Ronny Deila.

- Vi så preget ut

- Vi er skuffet over prestasjonen. Jeg forventet mer tempo i ballen og forflytningen og så videre, men vi må gi all honnør til Ranheim. De gjorde det tøft for oss. Det positive er at vi kommer tilbake to ganger og scorer to mål. Det er stor forskjell på null og ett poeng, sier Deila.

- Vi produserte for lite, men fortjener dette poenget. Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Vi så litt preget ut og det vi må se på hvorfor, fortsetter han.

Deila kunne takke Johnson, som åpnet kampen med et stolpeskudd etter tre minutter. Så serverte Eirik Valla Dønnem og Kvande et tilbakespill som den kjappe spissen plukket opp og utliknet på en sjansløs Barli.

- Det ser ut til at han er ganske viktig. Han scorer to mål igjen og er viktig for oss. I fjor slet vi med å få en skikkelig toppscorer. Forhåpentligvis har vi det i år og det vil gjøre oss bedre, sier Vålerenga-sjefen.

Johnson selv var godt fornøyd med to scoringer og mener Vålerenga skal være fornøyd med det ene poenget.

Les også

Niklas Dyrhaug sendt til sykehus etter sprintrenn

Les også

Salah bommet da Liverpool snublet

- Ranheim går ikke ned

- Det er et tøft lag å møte, et veldig bra å møte. Hvis de fortsetter slik, vil de være et veldig bra lag i Norge, sier tomålshelten.

- Men er det bra nok av Vålerenga å spille 2-2 her?

- Jeg syns det er bra nok. Ett poeng er bedre enn null. 2-2 er bra for laget og også for meg personlig også. Det andre målet var viktig. Jeg føler meg glad og tilfreds, sier Johnson.

Spissen roste Ranheim og mener de kommer til å holde plassen hvis de ikke svever for høyt i skyene.

- De kjemper bra, de er tøffe og gjør alt for å vise motstanderen at dette er deres bane. Hvis de fortsetter slik, rykker de ikke ned. Men om de føler seg større enn det de er, blir det vanskelig. Men nå gjør de jobben og de kommer til å ha en god sesong, sier Johnson.

- Vi må bli bedre på det

Sensasjonslaget står nå med 13 poeng og er nesten halvveis i poengfangsten som skal til for å holde plassen - og det før 1. mai. Sjefen Svein Maalen var fornøyd med prestasjonen også i den sjuende kampen siden det historiske opprykket til øverste nivå.

Men innrømmer at uttellingen kunne vært bedre.

- Vi syns det er en veldig god prestasjon. Ingenting å skjemmes av. Men det er klart, når vi er så nære slutten og får 2-2. Vi må bli bedre til å kontrollere kampene, få noen lengre angrep og flyttet opp spillet på deres halvdel, sier Maalen.

- Hver gang vi har ballen, ender det opp med en overgang for dem. Vi blir lave av det. Vi kunne flyttet spillet på deres halvdel, i stedet får vi kontring imot. Det andre er en kjempeviktig årsak. I store deler av de 90 minuttene bruker de tid på lange kast. Da får man en oppfatning av at vi er lave. Vi må bare håndtere det, oppsummerer Ranheim-treneren.

Kommentarer til denne saken