RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Beklager at det finnes drittsekker, Drillo»

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Sist oppdatert:
Massiv støtte til landslagssjefen etter den harde kritikken.

Egil Drillo Olsen er for alvor tilbake som landslagssjef, og den gryende optimismen vi opplevde under ringreven på 1990-tallet skyller på ny inn over Norges fotballfrelste befolkning. Etter seks poeng av seks mulige på de to første EM-kvalikkampene til turneringen i Polen og Ukraina har våre beste menn fått en glimrende start på veien mot sitt første mesterskap siden 2000.

Laget som lå med brukket rygg da Drillo tok over fra Åge Hareide vinteren 2009 vinner igjen kamper, ikke alltid i storstil, men helt klart en forbedring fra det vi har vært vant med de siste årene.

Det er imidlertid ikke alle som er like fornøyde med det Drillo-stilen bringer med seg, og fotballprofilene Arild Stavrum og Kjetil Rekdal gikk torsdag hardt ut mot den norske landslagssjefen i Nettavisen. De to trenerne mente at det som nå skjer rundt landslaget er ødeleggende for norsk fotballs framtid på sikt.

- Hvis alle skulle spilt som Norge ville det vært drepen for fotballen. Derfor klarer jeg ikke å se at det er bra for norsk fotball at Drillo er landslagstrener, sa Arild Stavrum om landslagssjefen.

Nyansert som en granittblokk
Disse uttalelsene vekker store reaksjoner blant Nettavisens lesere. Det har i løpet av torsdagen vært heftig diskusjon blant leserne i de to sakene om Drillo, og dommen er helt klar. Det norske folk både støtter og gleder seg over Drillos prestasjoner.

«Enig med Stavrum. Fri oss fra et lag som spiller med hjertet. Skaper sjanser. Bruker hver enkelt spiller til det han er best til. Vinner fotballkamper. Skaper entusiasme. Er offensive i tankesettet. Tror på seier. Utvikler spillere til topp internasjonal klasse. Nei, innsett Stavrum som landslagstrener nå!», skriver leseren som kaller seg Rolem med en svært ironisk undertone.

Andre går litt mer direkte til verks.

«Stavrum er like lite nyansert som en granittblokk! Elendig historikk har han også. En gang for alle; det er urettferdig å sammenligne Norge med stormakter på kontinentet! Greit nok; vi kan innrette en del etter deres mønster, men Norge er og blir Norge!», skriver veivesenets Vegar Beider i en kommentar.

«Stavrum er den siste som skal kommentere en annen trener/spillestil. Har aldri sett Molde så ræva som når han var trener», skriver Bonsaxen om den tidligere Molde-treneren.

«Er ikke noe vits i å høre på tullet fra Kjetil Rekdal, Frode Olsen og Arild Stavrum. De har tydeligvis ikke peiling på fotball i det hele tatt. Hvis de hadde fått det som de ville, hadde Norge fortsatt turen nedover FIFA-rankingen og DET ville drept Norsk fotball en gang for alle!! Drillo er den eneste som har prestert noe de siste 20 årene!», oppsummerer leseren Kritisk Mann.

Drillo er sabla god
Dette er imidlertid ikke første gang at Drillos spillestil og påvirkning på norsk fotball har vært under kritikk. Omtrent siden han for første gang tok over landslaget tilbake i 1991 har det vært røster som har satt spørsmålstegn ved trenerens fotball-filosofi. Både av nasjonale og internasjonale forståsegpåere har 68-åringen måtte tåle både hån og latterliggjørelse.

Kritikken har likevel aldri plaget landslagssjefen, og han har stått hardnakket på sitt. Noe som også har gitt resultater ute på banen. Også denne gangen preller kritikken av Drillo.

- At det skal være mer utviklende å spille ballen bakover enn fremover, det skal du argumentere godt for å få meg til å skjønne. Og det er vel det det handler om?, sier 68-åringen.

Og det ser ut som om leserne sier seg enige i det utsagnet.

«Stå på Drillo, fortsett å coache Norge til seier ute i verden. Det handler kun om å vinne, og da blir man glad. Norge har vel ikke all verdens med spillere å rutte med, og Drillo er sabla god til å spille på det man kan og de midlene man har», skriver Rupie.

«De som ble proffer under Drillo-epoken bør holde kjeft. De aller fleste hadde aldri kommet seg utenfor Norges grenser, hadde det ikke vært for Drillo. Det var landslagets prestasjoner som gjorde norske spillere attraktive. Og uten Drillo hadde landslaget vært drittdårlig på 1990-tallet», sier leseren ved navn Realist.

«De som mener Norge bare slår langt bommer fullstendig. Norge slo mye langt på 90-tallet, men det var fordi vi hadde verdens sterkeste og beste hodespiller (kanskje noensinne) i Jostein Flo, og en løpssterk midtbane som kom på løp som gjorde at dette ble en effektiv måte å kjøre overgangene på. I dag går flere av overgangene langs bakken», smeller leseren Niceput til med.

Negativt for utviklingen
Men til tross for den massive støtten er det naturlig nok også dem som ikke er fult så begeistret for måten Norge vinner på.

«Greit at vi vant og det var en bra kamp. Men er enig med Stavrum i at 4-5-1 er kjedelig fotball. På bortebane er det okay, men når vi spiller på hjemmebane må vi mer framover. Da er det 4-4-2, 4-3-3 og 4-3-1-2 som er best», sier Raymondkanari.

«Drillo tar feil. I kamp er det mer utviklende individuelt å holde ballen i laget, enn å måke den over alt og alle og så inn til keeper. Dette er den negative siden med Drillo, spillerutviklingen», mener en av flere med brukernavnet Guest .

Da kan i det minste landslagssjefen trøste seg med at de til og med i England - landet der han nesten ble mobbet etter tiden i Wimbledon - synes seieren over Portugal var fult fortjent.

«Beklager Drillo!!! Jeg må bare få beklage at det finnes drittsekker som Rekdal og Stavrum! Disse skal liksom være eksperter. Portugal-kampen så jeg på TV her i England, med engelske kommentatorer. De var skjønt enige om at dette var en bra og sterk seier av Norge», forteller TAW.

Ikke fått sagt ditt i denne saken? Fortsett diskusjonen i kommentarfeltet under!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere