Beklager overfor Edvartsen og Elden

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

- Det er ikke bare uverdig, men også klart straffbart, sa Edvartsen om beskyldningene.

17.05.13 23:42

Stortingspolitiker Øyvind Korsberg (Frp) gikk hardt ut mot dommer Svein-Erik Edvartsen etter kampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal 16. mai.

På Twitter rettet han beskyldninger om kampfiksing mot den norske toppdommeren.

«Kampfiksing gjelder ikke bare spillere, at TIL ikke fikk straffe er helt ... Dommer Edvartsen bør granskes og ikke få dømme mer i år» skrev Korsberg.

Les hele saken her: Edvartsen beskyldes for kampfiksing av stortingspolitiker

Korsberg er fra Tromsø og er idrettspolitisk talsmann i Frp, samt Stortingets visepresident.

Ringte Elden
Nå slår Edvartsen kraftig tilbake mot Korsbergs påstander.

- Dette er så grove og falske anklager at jeg ringte Norges beste advokat, John Christian Elden, med én gang. I tillegg er saken på bordet til ledelsen i Norges Fotballforbund, sier Edvartsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Nå krever han en unnskyldning. Hvis den ikke kommer, vil han gå til konkrete skritt mot Frp-politikeren, forteller advokat Elden.

- En stortingsmann som ikke har større seriøsitet enn dette, og beskylder en av sitt folk for alvorlig kriminalitet, bør gå i seg selv. Han kan godt mene at det skjer feil under dømming, men slike påstander bør han vokte seg vel for. Det er ikke bare uverdig, men også klart straffbart. Jeg vil følge det opp til uken dersom det ikke kommer en klar beklagelse, sier advokat John Christian Elden til Nettavisen.

Unnskyldningen kom raskt.

- Jeg beklager både overfor Elden og Edvartsen. Det var ikke meningen å etterlate et inntrykk av kampfiksing, sier Korsberg til Nettavisen.

Og legger til følgende:

- Man må se på alle elementer som påvirker et resultat i en fotballkamp. Det er mange som spiller på en kamp, og da er det viktig å se på helheten.

- Gjør seg noen tanker
Opprinnelig gikk Korsberg langt i å insinuere at Edvartsen kan ha vært involvert i kampfiksing.

- Det er en soleklar straffe. Alle ser at det er straffe, også dommeren. Regjeringen, fotballforbundet og norsk idrett har laget handlingsplan for å bekjempe kampfiksing. Når situasjonen er så åpenbar gjør man seg sine tanker om motivet for å ikke dømme straffe, sa Korsberg til Nordlys.

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, reagerer sterkt på anklagene fra Øyvind Korsberg. Overfor NRK sier han følgende:

– Det er alvorlig og uakseptabelt å antyde kampfiksing basert på en omdiskutert situasjon i en fotballkamp. At Frps idrettspolitiske talsmann ikke forstår det er trist. En person i hans posisjon bør tenke seg grundig om før han kommer med den type utspill, sier han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.