RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAN DRA: Bayern München bekrefter at Xherdan Shaqiri kan være på vei bort.
KAN DRA: Bayern München bekrefter at Xherdan Shaqiri kan være på vei bort. Foto: Fabrice Coffrini (AFP / NTB scanpix)

Bekrefter at Bayern-stjernen er til salgs

Sist oppdatert:
- Det er synd, for han er et stort talent.

Xherdan Shaqiri ble lenge sett på som et av Europas største talent og den raske kantspilleren imponerte stort i Basel, før han dro til tysk fotball.

I Bayern München har det imidlertid blitt lite spilletid på sveitseren. Han konkurrerer med folk som Franck Ribery og Arjen Robben om en plass.

23-åringen imponerte likevel stort under sommerens VM i Brasil og scoret blant annet hat trick da Sveits slo Honduras i gruppespillet.

Så langt denne høsten har han vært på banen i 14 kamper for Bayern og scoret to ganger, men kantspilleren har ikke lagt skjul på at han ønsker seg mer regelmessig fotball. Nå kan det være duket for et klubbskifte i januar.

Det bekreftet Bayerns ærespresident Franz Beckenbauer tirsdag.

Det var i et intervju med tyske Sport 1, i forbindelse med Bayerns Champions League-møte med Manchester City, at Beckenbauer bekreftet dette.

- Bayern har gjort det klart overfor Shaqiri at han kan finne seg en ny klubb i januar. Om han ønsker et klubbytte, sier Beckenbauer il TV-kanalen.

- Det er synd, for han er et stort talent, legger han til.

En rekke storklubber har i lengre tid vist interesse for Shaqiri og både Liverpool, Juventus og Manchester United har blitt koblet til ham.

Nå kan det bli en kamp for å sikre seg spilleren i vintervinduet.

Bayern betalte 12 millioner euro for Shaqiri i 2012, men det er ventet at den tyske storklubben vil ha igjen mer enn dette ved et eventuelt salg.

Shaqiri er av kosovoalbansk herkomst, men familien flyttet til Sveits da 23-åringen var liten. Han har spilt for ostenasjonen på alle aldersbestemte nivå og har allerede 41 landskamper for nasjonen, til tross for sin unge alder.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere