RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter at han diskuterer klubbskifte

Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Christian Eriksen er i samtaler med en ny klubb.

Danmarks 21 år gamle playmaker Christian Eriksen har i lang tid blitt koblet til større klubber enn hans nåværende, som er nederlandske Ajax.

Nå bekrefter dansken at han er i samtaler med Borussia Dortmund om en overgang.

Dortmund, som har spilt seg fram til finalen i årets Champions League, solgte nylig Mario Götze til finalemotstander Bayern München. Eriksen vil være en naturlig erstatter.

- Dortmund er en klubb jeg kunne tenke meg å spille i. Jeg tror jeg vil passe godt til fotballen de spiller der. Dortmund spiller fin angrepsfotball, sier Eriksen til De Telegraaf.

Eriksen har kun ett år igjen av kontrakten med Ajax, hvilket betyr at hovedstadsklubben bør selge ham i sommer dersom den har ambisjoner om å få en fornuftig pengesum i retur.

Liverpool er en annen klubb som ofte har blitt koblet til Eriksen. Premier League-klubben ville kanskje ha vært i førersetet tidligere, men nå er situasjonen annerledes.

Tysklands suksess i Champions League gjør Bundesligaen mer attraktiv for spillere som Christian Eriksen.

- Bundesligaen har egentlig aldri vært førstevalget mitt, og for noen år siden ville jeg ikke engang ha vurdert det, men jeg gjør det nå. Konkurransen er blitt sterkere og det er ingen tilfeldighet at begge Champions League-finalistene er tyske klubber, mener Eriksen.

Samtalene mellom Ajax og Dortmund er allerede godt igang.

- Dortmund har allerede snakket med agenten min. Jeg vil vurdere alle klubber og ta en beslutning i ro og mak. Jeg ønsker å ha ting avklart når jeg skal starte forberedelsene til en ny sesong. Det er best for alle parter, sier Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere