Stabæk nærmer seg signeringen av den slovenske angrepsspilleren Filip Valencic. Nettavisen får bekreftet av Stabæks sportssjef Inge André Olsen at 26-åringen allerede er på plass på Nadderud, og vil trene med laget fredag.

Videre forteller Olsen at Stabæk og HJK Helsinki ble enige om en overgangssum på torsdag for spilleren med U21-landskamper for Slovenia.

- Dette er veldig, veldig nærme. Det er så og si i boks. Vi har jobbet med ham i et par uker nå, sier Inge André Olsen til Nettavisen, som forteller at det kun er formaliteter som gjenstår før Valencic offisielt er Stabæk-spiller.

- Det er noen formelle prosesser som gjenstår før han er spilleklar. Dette går veien, men vi er ikke hundre prosent i mål riktig ennå, sier Olsen om spilleren som som har syv scoringer og fem målgivende så langt denne sesongen i finsk fotball.

Les mer: Her er alle overgangene i Eliteserien sommeren 2018

Nomade

Valencic har allerede vært innom flere klubber og ligaer, og kan vise til et kort opphold i engelske Notts County i 2015/2016-sesongen. Siden 2016 har han spilt i finsk fotball. Først med PS Kemi og senere med storklubben HJK Helsinki.

Olsen er klar på at Stabæk får inn en spiller som potensielt kan blende publikummet på Nadderud.

- Han er en venstrefotet offensiv midtbanespiller som er god til å drible og flink til å ta seg forbi en-mot-en. Det er en spiller som vil komplimentere vår tropp, sier Olsen.

Signeringen av Valencic vil bli den andre på overgangsvinduet for Henning Bergs lag denne sommeren. Tidligere hentet klubben Marcus Sandberg fra Vålerenga.

Les mer: Fredagens Premier League-rykter

Jobber med flere

Ifølge Olsen jobbes det fortsatt iherdig med å få inn flere spillere i Bærum.

- Vi håper på å få inn to til før vinduiet stenger. Vi har kanskje 10-12 spillere vi jobber med samtidig, men så er det en del ting som skal klaffe. Det er snakk om det økonomiske og kontraktslengde. I tillegg har flere av disse kontrakter i andre klubber, så gjør at man da må bli enige med klubbene deres, sier Olsen.

- Det er et puslespill som skal gå opp, og derfor jobber vi med flere samtidig. Vi håper å lykkes med noe.

I skrivende stund ligger Stabæk på 14. plass i Eliteserien, hvilket ville betydd playoff for å unngå nedrykk. De står med 14 poeng på 17 kamper så langt denne sesongen.

Tidligere i år kvittet klubben seg med trener Toni Ordines, og erstattet ham med Henning Berg. Dette er Bergs tredje jobb i Eliteserien, etter tidligere å ha trent Lyn og Lillestrøm i den øverste divisjonen av norsk fotball.

Det norske overgangsvinduet stenger onsdag 15. august.