*Nettavisen* Sport.

Bekrefter ny engelsk liga

NY LIGA: Richard Scudamore bekrefter at det vil etableres ny engelsk B-liga. Foto: Chris Ison (Pa Photos)

- Dette bør egentlig være til både klubbenes og publikums interesse.

15.02.14 01:45

Den nye ligaen skal i utgangspunktet erstatte dagens U21-liga, og vil i hovedsak være for spillere under 23 år.

Det betyr at Premier League-lagene Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Fulham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle, Norwich, Southampton, Stoke, Sunderland, Tottenham, West Ham og West Bromwich vil være en del av den nye ligaen, samt Bolton, Blackburn, Leicester, Middlesbrough, Reading og Wolverhampton.

- Bra for utviklingen
Richard Scudamore tror en slik liga vil være svært positivt i arbeidet med å utvikle nye lokale spillere.

- Vi forstår at utviklingen i klubbene er bra allerede, men spørsmålet er hvordan vi kan få unge spillere til å takle overgangen opp til seniornivå på en bedre måte. Der er det en fase spillerne må takle, «den profesjonelle overgangsfasen», som jeg vil kalle den, sier Premier League-sjefen.

- Jeg er klar over at nivået på U21-spillere er bra, men det gjelder å få en arena der de kan konkurrere i en mer meningsfull liga, legger han til.

Trenger et bedre navn
Scudamore tror U21-navnet er for lite seriøst, og mener et nytt navn vil løfte interessen blant publikum og media.
- Med en gang du hører U21, så tenker folk at det er useriøst og ikke noe bra. Derfor trenger ligaen et nytt navn som alle klubber vil gjenkjenne. Vi trenger skikkelig «kick off»-tider for å skape en opplevelse som er mer likt førstelagene, forteller Scudamore.

- Dette bør egentlig være til både klubbenes og publikums interesse, og jeg er sikker på at det vil hjelpe akademiene til å utvikle enda flere og gode spillere, fastslår konsernsjefen i Premier League. (ANB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.