Bekrefter: Vidal blir Bayern München-spiller

BYTTER BEITE: Arturo Vidal er klar for Bayern München.

BYTTER BEITE: Arturo Vidal er klar for Bayern München. Foto: Marco Bertorello (Afp / NTB scanpix)

Stjernen koster 350 millioner kroner.

23.07.15 09:48

Midtbanespilleren Arturo Vidal blir Bayern München-spiller.

Det bekrefter den tyske klubben på sin nettside torsdag formiddag. Kun legesjekk gjenstår før overgangen er komplett, opplyses det.

Chileneren slutter seg snart til den tyske klubben. Overgangssummen skal være på rundt 40 millioner euro.

Det tilsvarer 354 millioner norske kroner.

- Jeg kan bekrefte at vi har oppnådd enighet med både spiller og klubb. Det gjenstår kun en legesjekk, før kontrakten kan signeres. Hvis alt går etter planen er han på trening med oss i neste uke, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge til superklubbens nettside torsdag.

Tysk erfaring
28-åringen har god erfaring fra tysk fotball og spilte for Bayer Leverkusen i perioden mellom 2007 og 2011. I 2011 ble han solgt til Juventus.

Det italienske storlaget betalte rundt 10,5 millioner euro for ham den gang. Også i 2011 var Bayern München svært interessert i Vidal, men den gang måtte München-klubben altså se seg slått i kampen om spilleren.

Nå vil han trolig bli en viktig brikke i Josep Guardiolas lag og Vidal vil trolig erstatte Bastian Schweinsteiger, som nylig forlot klubben.

Komplett
I Juventus har Vidal utviklet seg til en langt mer komplett midtbanespiller, enn det han var sist han spilte i Tyskland og han har blant annet scoret 35 ligamål under tiden i Serie A.

På fire sesonger i Leverkusen scoret han 15 ganger i ligaen.

Sølvtøy ha det også blitt mye av for Vidal i Italia. Med Juventus har han vunnet fire ligatitler, én cuptittel og to supercuptitler.

Han var også en viktig del av laget som spilte seg til finale i Champions League i 2015, men måtte se seg slått av Barcelona til slutt.

Vant Copa America
På landslagsnivå var Vidal en sentral skikkelse da Chile gikk helt til topps under Copa America i 2015, etter å ha slått Argentina i finalen.

28-åringen er ansett som én av verdens beste midtbanespillere og har tidligere blitt koblet til en rekke klubber. Sommeren 2014 skal han angivelig ha vært svært nær en overgang til Manchester United.

Men den gang nektet Juventus å slippe stjernen.

Vidal har tidligere også spilt for Colo-Colo i hjemlandet Chile.

Han har 69 landskamper og har scoret 12 mål for nasjonen.

Vidal blir Bayerns fjerde signering denne sommeren. Klubben har hentet Douglas Costa og Stuttgart-duoen Sven Ulreich og Jan Kirchhoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag