Bekreftet: Ancelotti sparket i Real Madrid

FERDIG: Carlo Ancelotti har fått sparken fra Real Madrid.

FERDIG: Carlo Ancelotti har fått sparken fra Real Madrid. Foto: Daniel Ochoa De Olza (Ap / NTB scanpix)

Italieneren fikk beseglet sin skjebne mandag kveld.

25.05.15 22:31

Carlo Ancelotti er ferdig som Real Madrid-manager. Det ble bekrefttet av klubben på en pressekonferanse mandag kveld.

Klokken 20 meddelte Real Madrid-president Florentino Pérez at klubben har valgt å se seg om etter en ny manager. Ifølge presidenten vil Martin Ødegaards nye sjef bli annonsert i løpet av den neste uken.

Allerede er Rafael Benitez nevnt som favoritt til å overta jobben på Bernabeu, men også Jurgen Klopp blir trukket frem av noen som en mulig Ancelotti-arvtager.

LES OGSÅ:- Planen for Ødegaard er klar

Italieneren fikk to sesonger som manager for storklubben, og nå er han altså arbeidsledig. Denne sesongen ble det andreplass i ligaen og semifinale i Champions League, noe som altså ikke ble ansett som godt nok av klubbens ledelse.

Til tross for at spillerne har uttrykt full støtte til italieneren de siste ukene, valgte klubben å skille lag med den meriterte manageren.

Cristiano Ronaldo var blant dem som offentlig uttrykte støtte til Ancelotti. Portugiseren la ut et bilde på Instagram av Ancelotti senest søndag kveld, med teksten: «En flott manager og en flott person. Jeg håper vi får jobbe videre sammen også neste sesong».

Et sterkt signal, men klubben valgte likevel å trosse ønskene til sin desidert største stjerne.

LES OGSÅ: Tror Ødegaard kan vente seg Liverpool-helt som ny sjef

55-åringen har en lang trenerkarriere bak seg, og han har vært trener for Paris Saint-Germain, Chelsea, Milan og Juventus, for å nevne noen.

I Real Madrid vant Ancelotti Champions League, Copa del Rey og UEFA Super Cup i løpet av sine to år på Santiago Bernabeu.

Fjorårets Champions League-seier sørget også for en historisk «La Decima» - klubbens tiende seier i turneringen noensinne.

Men det var altså ikke nok - og Ancelotti er ferdig som Real Madrid-manager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag