Etter 31 tidvis turbulente år under tidligere statsminister Silvio Berlusconis eierskap, er salget av AC Milan nå fullført.

Det melder klubben på eget nettsted torsdag.

En investorgruppe ledet av kinesiske forretningsfolk fullførte oppkjøpet av den tradisjonsrike storklubben torsdag.

Les også: Disse kan bli årets spiller i Premier League

Det blir bekreftet i en felles pressemelding fra Berlusconis selskap Fininvest og de nye eierne Rossoneri Sports Investment Luxembourg.

Milan har slitt tungt sportslig, og ikke minst økonomisk, de siste åra. Klubben ligger på sjetteplass i Serie A i skrivende stund.

Svak trend

De tre foregående sesongene har endt med plasseringer som nummer sju og ti og åtte på tabellen. Det tilsvarer klubbens tre svakeste år i serien siden årtusenskiftet, og tre av de fem svakeste på 30 år.

Eierandelen Fininvest har solgt tilsvarer 99,93 prosent.

- Dette er det siste steget i kjøpsavtalen som ble signert 5. august 2016, og fornyet 24. mars av administrerende direktør Danilo Pellegrino i Fininvest og David Han Li, en representant for Rossoneri Sport Investment, heter det i pressemeldingen.

6,55 milliarder

Betingelsene for oppkjøpet oppgis å være de samme som ved den første avtalen fra august. AC Milan er blitt verdsatt til 740 millioner euro, rundt regnet 6,55 milliarder kroner. Kjøpssummen omfatter også klubbens gjeld på 220 millioner euro.

I tilegg har den nye eierselskapet gått med på å betale 90 millioner euro ekstra for klubebns driftskostnader siden 1. juli i fjor.

Rossoneri Sport Investment Luxembourg har også lovet å spytte inn betydelige pengesummer for å styrke Milans finansielle struktur.

Langfredag skal en generalforsamling utnevne et nytt klubbstyre.