Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekreftet: Billy McKinlay er Stabæks nye hovedtrener

NY TRENER: Skotten Billy McKinlay tar over etter Bob Bradley i Stabæk.
NY TRENER: Skotten Billy McKinlay tar over etter Bob Bradley i Stabæk. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ble presentert på pressekonferanse på Nadderud mandag kveld.

Tidligere i kveld gikk det heftige spekulasjoner i hvem som skulle overta som Stabæk-trener etter Bob Bradley.

Nå er katten ute av sekken. Skotten Billy McKinlay har signert en to-årskontrakt med Stabæk.

- Jeg er en trener som liker å jobbe med spillerne, for at de skal bli bedre. Jeg er en som liker å være involvert fra starten, og jeg ønsker å være det, fortalte McKinlay som fortalte at han var veldig imponert over Stabæk fra første stund.

- Det har vært veldig mange navn på lista, veldig mange kandidater. Billy kom inn når han fikk sparken i Sociedad sammen med Moyes. Da kastet jeg meg rundt, fikk kontakt, hadde et fint møte og fikk han over til cupfinale-uka, innrømmet Olsen som også mener at McKinlay og Stabæk tenker fotballmessig i samme baner.

Også styreleder Espen Moe mente at ansettelse av 46-åringen er et steg i riktig retning for Stabæk.

- Jeg mener at Billy er et spennende valg, han har erfaring som spiller og trener, og vi tror han vil bli en flott etterfølger til Bob Bradley. Vi er sikre på at Billy vil bygge på det Bradley startet, fortalte styreleder Espen Moe om Stabæks nye hovedtrener.

Bradley-faktoren

Tidligere Stabæk-trener Bob Bradley kom selvfølgelig på banen og McKinlay passet på å gi amerikaneren honnør for jobben han har gjort med Stabæk de to siste årene:

- Bob gjorde en fantastisk jobb her og klubben ønsker å utvikle seg videre. Jeg ønsker å hjelpe til med det, fortalte McKinlay om hvorvidt han kunne fortsette Bradleys suksess i Stabæk.

Også Inge Andre Olsen passet på å gi den amerikanske suksesstreneren skryt for jobben på Nadderud, og at han var et valg for å fortsette i Stabæk også etter denne sesongen

- Vi visste at når vi ansatte Bob at han kunne forsvinne når som helst, fortalte sportslig leder Inge Andre Olsen som innrømmet at det var en enighet mellom klubben og Bradley om han kunne dra om større klubber kom på banen. Bradley forsvant som kjent til franske Le Havre etter sesongen.

Kvalitet og lidenskap

- Jeg har jobbet med mange norske spillere som spiller og trener. Så jeg kjenner til mye hva norske spillere er i stand til. Karakterene til de norske spillerne er imponerende, fortalte McKinlay som snakket varmt om Henning Berg og Lars Bohinen som han spilte sammen med i Blackburn.

- Det er kvalitet her, det er intensitet og lidenskap. Det er noe jeg forventet å se og noe jeg forventer å se i Stabæk til neste sesong, fortalte McKinlay til den fremmøtte pressen.

McKinlay passet også på å gi honnør til David Moyes, som han jobbet med i Real Sociedad for året de to hadde hatt sammen i Spania.

Dette er Billy McKinlay:

McKinlay spilte ti år i Dundee United før han gikk til daværende Premier League-mester Blackburn i 1995.

Her spilte han blant annet med daværende landslagsspiller Lars Bohinen, som i dag trener Sandefjord.

Bohinen twitret om McKinlay

Sønnen Emil Bohinen fikk A-lagskontrakt med Stabæk 4. november i år.

Tidligere i kveld skrev Bohinen følgende på Twitter:

Etter å ha spilt i Blackburn tok karrieren til McKinlay videre vei til lag som Leicester, Bradford og Fulham.

McKinlay representerte Skottland i EM i England i 1996, og VM i Frankrike i 1998. Han kom inn som innbytter mot Brasil i innledningskampen i VM, men var ubenyttet reserve mot Norge.

Assistent for David Moyes

Som trener var McKinlay en av David Moyes' assistenter i Real Sociedad, men fikk sparken sammen med den tidligere Manchester United-manageren tidligere denne måneden.

McKinlay har også tidligere trent Fulhams andrelag, og var i 2012 assistenttrener for det nord-irske landslaget.

Skotten var også Watford-manager i åtte dager i 2014 før han ble ble erstattet av Slavisa Jokanovic. På den knappe tiden rakk McKinlay å slå Brentford og spilte uavgjort mot Brighton.

Nå er det Norge og Stabæk som står for tur for den 46 år gamle skotten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!