Bekreftet: Delph klar for City

TIL CITY: Fabian Delph bytter klubb.

TIL CITY: Fabian Delph bytter klubb. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Gjorde U-sving og signerte for de lyseblå.

17.07.15 19:43

Midtbanespilleren Fabian Delph har signert for Manchester City. Det skjer bare dager etter at Delph selv gikk ut og bekreftet at han hadde takket nei til et tilbud fra de lyseblå og sverget lojalitet til Aston Villa.

Det bekrefter Aston Villa og City på Twitter fredag.

- Fabian Delph er en fantastisk spiller og jeg gleder meg til å jobbe med ham. Han har vært viktig for Aston Villa i flere sesonger og er en av de mest lovende, unge midtbanespillerne i Premier League, sier City-manager Manuel Pellegrini til klubbens nettside.

- Han har store kvaliteter og mye energi. Det at han nå er fast på det engelske landslaget, viser framgangen hans de siste årene. Han er 25 år nå og har sine beste år foran seg, sier chileneren videre.

Delph har signert en femårskontrakt.

Tidligere fredag ble det kjent at Delph var på vei til City, da 25-åringen ble avbildet mens han var på vei til legesjekk med klubben.

100 millioner
Citys interesse for Delph har vært kjent lenge og midtbanemannen blir klubbens andre engelske signering så langt denne sommeren.

Fra før har Raheem Sterling kommet fra Liverpool for svimlende 49 millioner pund. Prisen på Delph er rundt åtte millioner pund.

Det tilsvarer rundt 100 millioner norske kroner.

Delph startet karrieren i Leeds, før han dro videre til Aston Villa i 2009. Også den gang var midtbanespilleren jaktet av Manchester City.

Under tiden i Birmingham-klubben etablerte Delph seg som en av ligaens beste sentrale midtbanespillere og Delph ble så sent som i fjor sommer koblet med en overgang til klubber som Liverpool og Tottenham.

Da valgte han å skrive ny kontrakt med Villa.

Debuterte mot Norge
Da City kom på banen i sommer så det altså også ut til at Delph skulle velge å bli på Villa Park, men etter en smått sensasjonell u-sving, har 25-åringen nå blitt en del av Manuel Pellegrinis mannskap.

Delph debuterte for øvrig på det engelske landslaget mot Norge på Wembley i september 2014. Han har totalt seks kamper.

Aston Villa ser også ut til å miste en annen nøkkelspiller før sesongstart. Spissen Christian Benteke skal være på vei til Liverpool.

De røde betaler 32,5 millioner pund for belgieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.