*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Fossum klar for Hannover

SOLGT: Iver Fossum skal være klar for Hannover. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Iver Fossum (19) er klar for Bundesliga-klubben Hannover 96.

23.12.15 13:15


Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag.

- Jeg har drømt om å spille i en av de store ligaene helt siden jeg var liten. Nå får jeg muligheten og jeg gleder meg enormt, sier Fossum til Godset.no.

Han har signert en avtale med den tyske klubben til sommeren 2020.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse for Iver, og vi er stolte over å ha hjulpet ham på veien til en så stor liga. Da Iver signerte proffkontrakt med Strømsgodset i 2012, la vi en karriereplan sammen med mål om at han skal spille i en av de store ligaene i Europa. Det har vi lykkes med, og vi er stolte på Ivers vegne. Som klubb er vi også stolte over å eksportere nok en spiller til en liga av ypperste kvalitet. Det er slik vi driver i Godset. For oss er dette noe positivt, sier sportssjef Jostein Flo til godset.no.

Fossum kan få sin debut 23. januar mot Darmstad.

Ifølge Drammens Tidende får Strømsgodset rundt 20 millioner kroner for 19-åringen.

Flo forteller at dette er et salg som klubben helst ville unngå. Den siste tiden har nemlig førstelagsspillerne Gustav Mendonca Wikheim og Jørgen Horn også forlatt klubben.

- Jeg har sett Iver i øynene og sagt at vi ikke skal stå i veien hvis det rette tilbudet kommer fra utlandet. Både da han skrev under proffkontrakt første gangen, og da han senere forlenget kontrakten. Iver har aldri hatt økonomiske motiver. Det har kun vært snakk om utvikling og sportslig fokus. Han har i det hele tatt vært en fantastisk representant for Godset. Derfor kan ikke jeg bryte den muntlige avtalen vi har inngått, bare fordi det er ugunstig for oss som klubb å selge akkurat nå, forteller Flo.

Fossum vant i 2015 Nettavisen-prisen som årets talent i Tippeligaen. Les portrettintervjuet med stortalentet her.

«De Røde» sliter for tiden i bunn av Bundesliga. Lørdag tapte de 1-0 mot topplaget Bayern München. Det var deres ellevte tap på 17 spilte seriekamper. Trener Michael Frontzecks mannskap ligger for tiden nest sist på tabellen.

Klubben nord i Tyskland jobber med å forsterke laget, primært offensivt. Det er ventet at klubben vil signere flere spillere nå som de tyske lagene tar en vinterpause.

La inn bud i desember

Hannover 96 har fulgt Hurum-gutten i lang tid. Via en kilde i Tyskland sier administrerende direktør Martin Bader at de har sett Fossum i 15 forskjellige kamper. De har vært ute etter en spillertype som Fossum – en målfarlig boks-til-boks-spiller med stor løpskapasitet.

96 har gode erfaringer med norske spillere. Bader mener derfor det burde bli enkelt å integrere Fossum på en god måte. Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret 29 mål for klubben fra 2010-2013.

Det var i begynnelsen av desember ble kjent at tyskerne hadde lagt inn et bud på Godsets midtbanemotor.

Forlater Godset som toppscorer

Fossum startet samtlige 30 seriekamper og ble lagets toppscorer sammen med Marcus Pedersen (elleve mål) i årets sølvsesong. I tillegg serverte han seks målgivende pasninger.

Unggutten har vært en av lagets desidert beste spillere de to siste sesongene.

Iver Fossum er født og oppvokst på Klokkarstua i Hurum og spilte for moderklubben Huringen før han kom til Strømsgodset som guttespiller.

I fjor forlenget 19-åringen kontrakten med Godset til ut 2017-sesongen.

Salget av Fossum var Strømsgodsets tredje salg til utenlandske klubber på under én uke. I forrige uke gikk Gustav Mendonca Wikheim til belgiske KAA Gent for rundt 15 millioner kroner, mens kaptein Jørgen Horn gikk til svenske IF Elfsborg for et beløp på mellom tre og fire millioner.

Denne saken er levert gjennom et samarbeid med Drammens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag