Nå er det nemlig bekreftet at Ronaldo forlater spansk fotball og fortsetter karrieren i italienske Juventus. Det bekrefter både Real Madrid og Juventus på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

Det betyr at en av sommerens største overganger er et faktum.

Juventus melder at Ronaldo har signert en fireårskontrakt med klubben. Den regjerende seriemesteren i Italia bekrefter også at de betaler 100 millioner euro for portugiseren, samt 12 millioner euro i utdanningskompensasjon. Betalingen blir fordelt over to år.

Real Madrid skriver at de har tatt hensyn til Ronaldos ønske om å signere for Juventus. Den spanske storklubben takker samtidig spilleren for hans innsats i Real Madrid-trøyen og beskriver ham som «verdens beste spiller».

Ronaldo forlater Real Madrid etter ni år i klubben etter at han ble kjøpt fra Manchester United sommeren 2009.

Overgangsguruen Gianluca Di Marzio har tidligere meldt at Juventus har bestemt seg for å betale Ronaldo svimlende 30 millioner euro (rundt 285 millioner kroner) hvert år av hans kontrakt med de stripete fra Torino.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

- Har vært fint

Det har har lenge ulmet i spansk presse rundt Ronaldos fremtid, og etter Champions League-finaleseieren over Liverpool ymtet Ronaldo selv frempå om at det kunne gå mot slutten i Madrid.

- Det har vært veldig fint å være i Real Madrid. I løpet av de neste dagene skal jeg snakke, sa Ronaldo like etter at Champions League-trofeet var sikret for tredje året på rad for Madrid.

Tidligere denne sesongen imponerte Ronaldo stort i Champions League, og endte på 15 scoringer totalt i turneringen. Tre av disse kom i kvartfinalen mot Juventus, der han leverte blant annet et vanvittig brassespark.

Den siste tiden har både italiensk og spansk presse meldt om interessen fra Juventus, og TV-programmet El Chiringuito meldte 3. juli at Real Madrid hadde bestemt seg for å selge Ronaldo til de italienske mesterne.

Siden har Marca skrevet at Ronaldo ikke føler seg ivaretatt av Madrid, og at hans prislapp på 100 millioner euro har indikert at de ikke lenger ønsker å beholde 33-åringen.

Verdens dyreste overgang er det nemlig Neymar som står for. Han kostet 222 millioner euro (rundt 2,1 milliarder kroner) da han gikk fra Barcelona til PSG sommeren 2018.

Cristiano Ronaldo ble i sin tid verdens dyreste fotballspiller da han gikk fra Manchester United til Real Madrid for 80 millioner pund i 2009. Hans salgssum fra Madrid til Juventus overstiger hans pris for ni år siden.

Det er uansett et stykke opp til de dyreste overgangene. Ronaldo går nemlig opp på en delt syvendeplass over de dyreste overgangene noensinne. Gareth Bale kostet også 100 millioner euro da han gikk fra Tottenham til Real Madrid.

Senket utkjøpsklausulen

Cristiano Ronaldo skal ha hatt en utkjøpsklausul i sin kontrakt til én milliard euro (rundt 9.5 milliarder kroner) , men spanske OKDiario meldte sent i juni at denne utkjøpsklasulen ble senket til 120 millioner euro ved månedsskiftet januar/februar fra alle klubber i Europa, foruten PSG og Barcelona.

Siden er det Juventus det meste har dreiet seg om, og nå er en av sommerens absolutt største overganger et faktum. Cristiano Ronaldo bytter ut Real Madrid og Spania med Juventus og Italia.

Hans karriere i Madrid vil uansett stå igjen som den aller mest imponerende i klubbens historie. Med sine 450 mål på 438 kamper er han klubbens mestscorende spiller gjennom tidene.

I sin tid i den spanske hovedstaden var Ronaldo med å vinne fire Champions League-titler, to LaLiga-titler og to Copa del Rey-titler. Han kan også vise til hele fire gullballer (prisen for verdens beste spiller) i sin tid i Real Madrid.

Før sin ankomst til Madrid så vant Ronaldo også tre Premier League-titler med Manchester United og Champions League i 2008. Med «de røde djevlene» vant han også én gullball, i 2008.

Cristiano Ronaldo kan også vise til triumf på det portugisiske landslaget. Han var nemlig kaptein på det portugisiske landslaget som vant EM sommeren 2016, da de slo vertsnasjon Frankrike i finalen.