RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekreftet: Nå blir han Real Madrid-spiller

REAL MADRID: Martin Ødegaard er Real Madrid-spiller.
REAL MADRID: Martin Ødegaard er Real Madrid-spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Klubbene bekrefter at han presenteres torsdag klokka 13.30.

MADRID/OSLO (Nettavisen): Både Real Madrid og Strømsgodset bekrefter sent onsdag kveld at Martin Ødegaard blir Real Madrid-spiller.

Ryktene har gått lenge om at 16-åringen skal skrive under for den spanske storklubben, og etter måneder og uker med spekulasjoner kom altså bekreftelsen om at Ødegaard har bestemt for den spanske hovedstadsklubben.

Martin Ødegaard blir dermed den første nordmannen noen sinne til å spille for Los Galácticos.

Ifølge Drammens Tidende får Strømsgodset 35 millioner kroner for sin juvel. Overgangssummen kan imidlertid stige til 70-75 millioner avhengig av Ødegaards prestasjoner.

Pressekonferanse torsdag
I sin pressemelding skriver Strømsgodset følgende:

«Det er med en stor grad av ydmykhet og stolthet vi kan melde at Real Madrid og Strømsgodset har kommet til enighet om en overgang for Martin Ødegaard.

Martin reiser til Madrid torsdag morgen for medisinsk sjekk, med påfølgende pressekonferanse på «Real Madrid City» kl. 13.30.»

Ifølge Strømsgodset vil Ødegaard være tilbake på plass i Norge allerede fredag. Godset vil da holde en pressekonferanse hvor Ødegaard vil være til stede.

Vraket favorittklubben
Martin Ødegaard ble tidenes yngste eliteseriespiller, norske landslagsspiller og yngste spiller i en EM-kvalifisering forrige sesong.

Unggutten har vært ønsket av de fleste storklubbene i Europa, og i løpet av de siste månedene har 16-åringen vært på besøk hos flere av klubben, blant annet favorittklubben Liverpool.

Real Madrid har imidlertid vist enorm interesse for det norske stortalentet, og har ved to anledninger hentet Ødegaard med privatjet i Norge for å overbevise 16-åringen om å signere for klubben.

Det klarte klubben, for nå blir altså Ødegaard Real Madrid-spiller.

Laget videohyllest
Det har blitt spekulert i om Ødegaard allerede nå er tiltenkt en rolle på Real Madrids A-lag, men det er mest trolig at han blir å se i aksjon for Real Madrids reservelag Castilla. 

Ifølge avisen Marca kommer Ødegaard til å signere en seksårskontrakt med klubben.

Real Madrid er tydelig stolte av å ha kapret den norske unggutten. De presenterer nemlig signeringen på egne hjemmesider med en egenprodusert videohyllest av 16-åringen.

Fornøyd Høgmo
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er fornøyd med valget Ødegaard har tatt.

- Jeg synes dette er et meget spennende valg. Martin kommer nå til en topp profesjonell klubb, som vil legge godt til rette for at han skal utvikle seg videre. Å trene med de beste spillerne i verden vil uten tvil sørge for at Martin utvikler seg som fotballspiller, sier Høgmo til fotball.no.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er enig med landslagssjefen.

- Det er bare å gratulere Ødegaard med et veldig spennende valg. Real Madrid er en av verdens beste klubber, både i dag og i historien, så dette er en av de største overgangene i norsk fotballhistorie. Det er et offensivt, modig og utfordrende valg, siden han velger en klubb med voldsom konkurranse på A-lagsnivå, men nå får han en hverdag med ekstremt gode medspillere. Dette er utrolig spennende, sier Semb.

Tidlig torsdag morgen ble far og sønn Ødegaard flydd fra Rygge til Madrid i privatfly.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere