Barcelona bekreftet torsdag kveld at representanter for Neymar hadde utløst spillerens utkjøpsklasul på 222 millioner euro, eller omtrent 2,05 milliarder kroner.

Nå bekrefter også PSG overgangen. Dermed er Neymar tidenes dyreste fotballspiller.

Neymar har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over fem år. En rekke internasjonale medier har rapportert at Neymar kommer til å tjene 30 millioner euro i året som PSG-spiller.

LIVE: Vi følger overgangsvinduet

Slår Pogba-overgangen

Neymar ble verdens dyreste fotballspiller med klar margin. Paul Pogbas overgang fra Juventus til Manchester United for 89 millioner euro i 2016 var den gamle rekorden.

Overgangssagaen rundt Neymar tok en ny vending da den spanske ligaen tidligere torsdag avslo å motta utkjøpssummen på 222 millioner euro som står i hans kontrakt. Imidlertid var det lite La Liga kunne gjøre for å stoppe overgangen, ettersom reglene også tillater at summen betales direkte til selgende klubb. Det er dette Neymars advokater nå har gjort.

Det er ikke oppgitt noen grunn til at ligaen nektet å ta imot betalingen, men trolig har det sammenheng med en vurdering av at Paris Saint-Germain ved å betale summen på om lag 2,1 milliarder kroner bryter mot UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP), innført for å hindre at fotballklubber bruker mer penger enn de tjener.

Ligue 1 raste mot La Liga-nei

– Vi kan bekrefte at spillerens representanter møtte opp på vårt kontor for å betale utkjøpssummen, og at dette ble avvist, sa en talsperson for La Liga til nyhetsbyrået AFP.

La Liga-president Javier Tebas sa tirsdag til avisen AS at han mener overgangen strider både mot FFP og EU-regler. Dette fikk representanter fra fransk Ligue 1 til å rase, og de brukte sterke ordelag for å si sin mening om Neymar-nekten.

Utkjøpsklausulene i spanske kontrakter skiller seg fra fotballspilleres kontrakter i andre land. I Spania er det formelt spilleren som kjøper seg selv fri, og summen betales til ligaen som deretter overfører den til klubben som har spilleren under kontrakt. Ligaen kan imidlertid ikke stoppe spilleren fra å betale pengene til klubben selv.

Barcelona kjøpte Neymar fra Santos for 83,5 millioner euro i 2013.

Les også: Vålerenga slår tilbake mot TV 2-artikkel

Rask handel

Handelen mellom PSG og Barcelona har gått forholdsvis raskt. Der enkelte overgangssagaer kan trekke ut over flere måneder, er det ikke lenge siden de første troverdige kildene først rapporterte om PSGs intensjoner.

Gianluca Di Marzio skrev 17. juli at PSG var villige til å betale Neymars utkjøpsklausul på 222 millioner euro.

På det tidspunktet var det ikke kjent om Neymar faktisk ville være interessert i en overgang til Paris-klubben. De siste dagenes utvikling har dog vist at en slik overgang mildt sagt var av interesse for superstjernen.

Brasil-tungt PSG

Neymar har allerede fått med seg hele 77 landskamper for Brasil og spissen har scoret solide 52 mål med flagget på brystet.

Han fikk sin debut for landslaget 18 år gammel i august 2010 mot USA, og scoret sitt første landslagsmål i samme kamper, etter 28 minutter.

På internasjonalt nivå har 25-åringen vært med å vinne prøve-VM i 2013 og i 2016 var han på laget som tok OL-gull på hjemmebane i Rio.

Som Barcelona-spiller vant Neymar La Liga i 2015 og 2016. I 2015 var han også sentral på laget som vant Champions League-finalen.

I PSG er håpet at brassen skal skyte klubben til toppen av tabellen igjen. Paris-klubben ble nummer to i Ligue 1 sist sesong, bak Monaco.

Hovedstadslaget har satset hardt de siste årene, men har fortsatt til gode å komme lenger enn til en kvartfinale i Champions League under klubbens nåværende eiere, men med rekordkjøpet Neymar på plass vil det naturlig nok bli enda høyere forventinger om suksess i Europa.

I PSG blir Neymar lagkompis med folk som Edinson Cavani, Marco Veratti, Thiago Silva, Dani Alves, Angel Di Maria og Julian Draxler.

Også landsmann Dani Alves ble hentet til PSG i sommmer.