*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Nielsen ferdig som Godset-trener

GODSET SLITER: David Nielsen ferdig som trener i Strømsgodset. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ti kamper ut i sesongen går Strømsgodset og David Nielsen hver sin vei.

26.05.15 21:40

Det var TV 2 som først meldte at Nielsen kunne være historie på Marienlyst.

Klokken 18.13 tirsdag kveld bekrefter Strømsgodset nyheten.

- David Nielsen fratrer som hovedtrener i Strømsgodset. Bjørn Petter Ingebretsen overtar ansvaret ut sesongen, skriver klubben i en pressemelding.

Ingebretsen har tidligere vært assistent for Ronny Deila, og er et kjent ansikt på Marienlyst. Han har i det siste jobbet som spillerutvikler i klubben.

Nielsen: - Variert for mye

Nettavisen fikk kontakt med Nielsen på telefon i 18.30-tiden tirsdag, men da ønsket han ikke å uttale seg om saken, og henviste til pressekonferanse på Marienlyst klokken 20.30 tirsdag kveld.

Men i en pressemelding sier han følgende:

– Vi har variert for mye i prestasjonene. Ikke bare fra kamp til kamp, men også underveis i kampene. De tingene jeg ønsker at vi som lag skal identifisere oss med, har jeg ikke klart å få ut så langt i sesongen. Summen av dette gjør at vi er blitt enige om at jeg fratrer som hovedtrener i Strømsgodset, sier Nielsen i en pressemelding.

- Det siste halvannet året har jeg hatt fornøyelsen av å jobbe med de beste spillerne i Norge. Det har vært store høydepunkt underveis. De to kampene mot Steaua Bucuresti i Champions League-kvalifiseringen, og sementeringen av fjerde (i serien) plass har vært høydepunktene for meg.

- Jeg vil gjerne takke hele Drammen, alle supporterne, og ikke minst alle ansatte i Strømsgodset for en fantastisk tid. Og jeg ønsker klubben hell og lykke i fremtiden. Jeg vil følge kampene fra tribunen med glede, sier Nielsen.

LES OGSÅ: Strømsgodset-spiss: - Vi har ingen plan

Klikk på bildet for å forstørre.

FINITO: Strømsgodset-trener David Nielsen må finne seg ny jobb. Her sammen med Davy Wathne. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Sportssjef Jostein Flo mener løsningen er til det beste for Strømsgodset.

– Hele klubben ønsker å takke David for den jobben han har gjort her, og ønsker ham lykke til videre. Det var tøft av David å overta trenerjobben etter Ronny Deila, der klubben i en lengre periode hadde prestert veldig bra. Dessverre ble det ikke som ønsket, sier Flo i en pressemelding.

Godset-treneren var tema på et møte blant Godset-ledelsen som fant sted tirsdag kveld.

Det skal ha vært investorene som har vært misfornøyde med den danske Godset-treneren.

- Jeg har vært villig til å være med å betale togbillett for å få han ut av byen, sier en kilde rundt investorene i klubben til TV 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE OVERRASKET: Joacim Jonsson. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Dansken har ikke fått det til å stemme etter at han tok over for Ronny Deila i fjor sommer. Sesongen endte med en fjerdeplass i fjor, og i år har det gått enda tyngre. Godset ligger på en niendeplass etter de ti første kampene.

- Skuffende resultater

Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson er ikke overrasket over nyheten.

- Det er en verden preget av resultater. Om man ikke får resultater, kan man være så flink man bare vil, til slutt er det resultatene som teller. Og de har ikke vært bra for Strømsgodset. De har 12 poeng på 10 kamper, det blir 36 poeng til slutt, noe som er nærmere nedrykk enn medaljer. Det er resultatene som er veldig, veldig skuffende, sier Jonsson til Nettavisen.

- Godset hadde suksess med å være tålmodige og gi Deila tid. Er de for utålmodige nå?

- Man blir bortskjemte i fotball. Godset har hevdet seg noen år, og da blir de mer utålmodige, slik er mekanismene i fotball på godt og vondt. Det er sånn det er, når panikken brer seg handler man ikke alltid fornuftig, selv om jeg ikke kjenner mekanismene ved dette tilfellet, sier den svenske eksperten.

- Endret for mye

Nettavisen- og C More-eksperten har latt seg overraske over hvilken vei Nielsen valgte å lede Godset.

- Jeg er overrasket over at han endret Godsets suksessformel, på samme måte som jeg er overrasket over at Jostein Grindhaug gjorde det i Haugesund. Når man har suksess med én måte å spille på, forstår jeg ikke hvorfor man skal endre på det. Jeg synes Nielsen har endret for mye, sier Jonsson.

Godset spilte 27 seriekamper under David Nielsen. Fasiten ble 11 seire, fem uavgjort og 11 tap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.