*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Pedersen ny Start-trener

STARTS NYE TRENER: Steinar Pedersen leder sørlendingene i Tippeligaen neste sesong. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Overtar gamleklubben.

23.12.15 14:20

Start offentliggjorde nyheten på klubbens hjemmesider onsdag formiddag.

Etter lang tids forhandlinger forlater han dermed Jerv og leder gultrøyene i Tippeligaen neste sesong.

- Hovedtrenerjobben i Start er en utfordring som jeg virkelig ser frem til med stor inspirasjon og noe jeg gleder meg veldig til. Etter to lærerike og fantastiske år i Jerv, kom nå muligheten som har vært et mål og drøm for meg. Jeg gleder meg til å være med på å løfte IK Start sammen med hele klubben og landsdelen, sier Steinar Pedersen.

Han møtte pressen i 13-tiden onsdag.

- Jeg er veldig glad for at det har gått i orden. Etter en lang og krevende prosess har vi endelig kommet i mål. Det blir en spennerne og omfattende jobb som jeg gleder meg til, sa Steinar Pedersen på onsdagens pressekonferanse.

- Først skal jeg skaffe meg oversikt over situasjonen. Jeg har en positiv tilnærming til fotballen, og vi skal bli et offensivt lag med en stram defensiv struktur, sa den nye Start-treneren.

Dermed er en av vinterens største snakkiser ferdigsnakket. Lenge virket det som at klubbene ikke ville komme til en løsning fordi Start nektet å betale kompensasjon for å hente Pedersen.

I starten av desember sendte derfor Jerv ut en pressemelding om at Pedersen forble Jerv-trener i 2016.

Men nå er alle parter enige om økonomien, og den gamle Start-spilleren har dermed undertegnet en treårsavtale.

- Lang og krevende prosess

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, er fornøyd.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORTID I START: Steinar Pedersen har over 250 kamper for klubben som spiller. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

- En lang og krevende prosess er endelig fullført. Det er ikke bare vi i Start som endelig kan si at ventetiden er over. Dette var utrolig viktig for spillerne, Steinar, Jerv, samarbeidspartnere, men ikke minst våre fantastiske supportere. Nå kan vi puste lettet ut. Steinar er endelig kommet hjem til Start etter to fantastiske år i Jerv. Nå skal vi starte gjenreisningen av en av storhetene i norsk fotball, sier til Brandsdal ikstart.no.

Pedersen er relativt uerfaren som trener, men har allerede oppnådd stor suksess. Denne sesongen ledet han nedrykksdømte Jerv til playoff om tippeligaplass. Der ble det som kjent et knepent tap mot nettopp Start.

Erfaren

Pedersen er en av Norges mest erfarne fotballspillere, med bakgrunn fra klubber som Lillestrøm, Borussia Dortmund, IFK Gøteborg og Strømsgodset, og vant Champions League som Dortmund-spiller i 1997. Han har 256 kamper for Start.

Start serieåpner 13. mars neste sesong. Da får Pedersens debuten sin mot gamleklubben Lillestrøm på Sparebanken Sør Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag