RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SPARKET: Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Cardiff-manager.
SPARKET: Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Cardiff-manager. Foto: Phil Cole (Ap)

Bekreftet: Solskjær ferdig i Cardiff

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær hevder han trekker seg.

Ole Gunnar Solskjær er ferdig som Cardiff-manager. Det bekrefter klubben på egne hjemmesider.

Nordmannen har vært under hardt press etter at laget hans kun har tatt ett poeng på de fire siste kampene i Championship. 

Onsdag var nordmannen i møter med blant andre styreformann Mehmet Dalman om lagets fremtid, og nå har klubben altså bestemt seg for å kvitte seg med deres norske manager.

Flere engelske medier hevder at Solskjær skal ha sikret seg en sluttpakke verdt 30 millioner kroner.

Ole Gunnar Solskjær sier i en pressemelding at han har trukket seg som manager på grunn av uenigheter om hvordan Cardiff skal ledes.

- Jeg vil takke Vincent for å ha gitt meg muligheten til å lede Cardiff City FC. Han har min fulle respekt og jeg ønsker ham lykke til med å oppnå suksess med denne klubben. Vår uenighet i hvordan man skal lede klubben har imidlertid gjort at jeg trekker meg, sier Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding.

- Jeg forlater klubben med noen veldig talentfulle spillere. Jeg vil takke dem for innsatsen, og håper at de vil kjempe om opprykk. Jeg ønsker også å takke Mehmet Dalman for hans støtte, jeg føler at jeg har fått en ny venn, sier Solskjær.

Tan inviterer Solskjær tilbake
Cardiff-eier Vincent Tan sier at han ble rådet til å la nordmannen gå etter nedrykket, men bestemte seg for å gi ham en ny sjanse.

- Ole ble ansatt av Cardiff med den tro at han skulle hjelpe oss med å kjempe mot nedrykk fra Premier League. Dessverre skjedde ikke det. Etter at klubben rykket ned, rådet mange meg til å la ham gå, men jeg bestemte meg for å beholde Ole i Championship. Dessverre rettferdiggjør ikke våre resultater at Ole kan bli værende som manager i Cardiff.

Selv om Cardiff og Ole Gunnar Solskjær nå skiller lag, sier Tan at den tidligere United-spilleren er hjertelig velkommen tilbake - som tilskuer.

- Ole har derfor bestemt seg for å gi seg, og jeg har akseptert dette. Under mitt korte samarbeid med Ole, har jeg opplevd ham som en ærlig og hardtarbeidende profesjonell, men dessverre har ikke resultatene gått i får favør. Så lenge jeg er eier av denne klubben, vil Ole og hans famile alltid være velkommen til styreformannens suite, som min gjest. Jeg ønsker Ole alt det beste videre i hans karriere. Vi begynner nå på jobben med å finne en erstatter.

17. plass
Cardiff ligger for øyeblikket på en skuffende 17. plass etter 7 serierunder, noe som ikke er godt nok for laget som satser på opprykk til Premier League.

Solskjær mistet flere av lagets største stjerner i sommer, men nordmannen har forsøkt å sette sitt eget preg på laget ved å hente inn en rekke nye spillere i løpet av sommeren. 

Dessverre for Solskjær har han ikke klart å overbevise klubbeieren eller publikummet i Cardiff.

Fem seiere
Solskjær signerte for waliserne 2. januar 2014 og hadde som håp om å redde den walisiske klubben fra nedrykk. Det klarte han imidlertid ikke. 

På sine 25 kamper som manager for klubben har Solskjær kun vunnet fem kamper. 

Nå er nordmannen ferdig i klubben.

Danny Gabbidon og Scott Young vil lede Cardiff i den kommende kampen mot Derby.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere