RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekreftet: Superstjernen forlater Dortmund

NEKTER Å FORLENGE: Ilkay Gündogan kan bli solgt allerede i sommer.
NEKTER Å FORLENGE: Ilkay Gündogan kan bli solgt allerede i sommer. Foto: Ronald Wittek (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nekter å skrive under ny kontrakt.

Det er Borussia Dortmund selv som torsdag ettermiddag bekrefter at midtbanemannen Ilkay Gündogan ikke kommer til å forlenge sin kontrakt med klubben. Han er nå på kontrakt ut 2016-sesongen.

Dortmund annonserte dette via Twitter.

Kan bli solgt
Det betyr at den tyske klubben må selge midtbanestjernen i sommer, hvis de ønsker en betydelig sum for spillerens tjenester.

Fra og med 1. januar, 2016 vil Gündogan være bosmanspiller og står dermed fritt til å forhandle med andre klubber om en overgang.

Han vil da kunne forlate Dortmund gratis sommeren 2016.

Gündogan har blitt en stor profil i Dortmund etter at han kom til klubben fra FC Nürnberg i 2011. Spesielt i 2013, da Dortmund spilte seg til finale i Champions League, var tyskeren en svært sentral spiller.

24-åringen har slitt en del med skader den siste tiden, men har denne sesongen vært tilbake for fullt og levert 26kamper og tre mål.

Storklubber
Klubber som Arsenal, Bayern München og Manchester United har lenge blitt koblet med den tyske landslagsmannen og nå kan det fort bli en budkrig for spilleren i løpet av sommerens overgangsvindu.

Dortmund har tidligere mistet profiler som Mario Götze og Robert Lewandowski til Bundesliga-rival Bayern München.

Tidligere i år ble det klart at mangeårig hovedtrener Jürgen Klopp forlater Dortmund denne sommeren. Klopp har ledet klubben til en rekke triumfer, men er nå på jakt etter en ny utfordring som trener.

Thomas Tuchel overtar jobben som trener.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere