RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekreftet: Van Gaal ny United-manager

KLAR: Louis van Gaal overtar jobben som Manchester United-manager etter David Moyes. Han starter i jobben etter VM-sluttspillet i Brasil, der han har hovedtreneransvar for hjemlandet Nederland.
KLAR: Louis van Gaal overtar jobben som Manchester United-manager etter David Moyes. Han starter i jobben etter VM-sluttspillet i Brasil, der han har hovedtreneransvar for hjemlandet Nederland. Foto: United Photos (Reuters)
Sist oppdatert:
Den fryktede 62-åringen får jobben med å føre United tilbake til toppen av engelsk fotball.

Louis van Gaal er bekreftet som ny manager for Manchester United. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Han overtar skuta etter David Moyes, som aldri klarte å finne kursen på Old Trafford, og van Gaal har skrevet under på en avtale som strekker seg over tre år.

62-åringen starter i jobben så fort Nederlend er slått ut av VM-sluttspillet i Brasil.

- Det var alltid et ønske for meg å jobbe i Premier League. Å jobbe som manager for Manchester United, verdens største klubb, gjør meg veldig stolt, sier Van Gaal i en uttalelse på klubbens offisielle hjemmeside.

- Jeg har ledet lag på Old Trafford tidligere og vet hva slags utrolig arena det er, og hvor kunnskapsrike fansen er. Denne klubben har store ambisjoner, jeg er har også store ambisjoner. Sammen er jeg sikker på at vi kan lage historie, forteller nederlenderen.

Giggs blir assistent
Ryan Giggs vil bli assisterende manager for nederlenderen, mens Frans Hoek og Marcel Bout blir assistenttrenere i klubben, heter det i pressemeldingen.

Giggs skal ha gjennomført et møte med van Gaal forrige uke angående jobben som assisterende manager, og det var ventet at han ville bli ansatt i stillingen.

Autoritær
Van Gaal, som er en autoritær lederskikkelse som elsker totalfotball, får en tøff jobb med å føre rødtrøyene tilbake i toppen.

Under Moyes ble United slått ut av FA-cupen i tredje runde mot Swansea, røk senere ut av ligacupen mot bunnlaget Sunderland, og i ligaen havnet United utenfor topp fire, noe som medfører utestengelse fra Champions League neste sesong.

Men erfaring har han.

Nederlenderen har vært hovedtrener i fire klubblag og vunnet ligaen i samtlige. Han har ledet både Ajax, Barcelona, AZ og Bayern München til topps i løpet av sin trenerkarriere.

LES OGSÅ: Gaalt valg av United

Van Gaal har også vært trener for det nederlandske landslaget ved en tidligere anledning, men uten stor suksess. De oransje klarte nemlig ikke å kvalifisere seg til VM i 2002 og van Gaal måtte gå.

Stiller krav
Den tidligere midtbanespilleren er kjent for å stille enorme krav til spillerne sine og å sette alt i system. Med van Gaal som ny United-manager, vil det ikke være tvil om hvem som er sjefen i garderoben.

Én som har jobbet tett med van Gaal i mange år, er United-helt Edwin van der Sar. Keeperen var sentral i managerens legendariske Ajax-lag på 1990-tallet.

Og til tross for at van der Sar hadde stor suksess i United under sir Alex Ferguson, så er han likevel ikke i tvil om hvem som er den beste manageren.

- Jeg har alltid vært klar på at van Gaal er den beste manageren jeg noen gang har jobbet sammen med, sier van der Sar ifølge tabloiden The Mirror.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere