Gå til sidens hovedinnhold

Bekymret for Riise

John Arne Riise sliter benken i Roma.

ULLEVÅL (Nettavisen): - Jeg liker det ikke, sier landslagssjef Åge Hareide om John Arne Riises situasjon i Roma.

Den norske landslagsbacken spilte fast på laget i starten av sin første sesong i italiensk fotball, men den siste tiden har Riise vært ute av laget.

- Jeg har vært i Roma og snakket med Spalletti, som er en strålende kar. De er veldig begreistret for John Arne i Roma og liker innstillingen hans. Det så egentlig veldig strålende ut, dette her. Men så kom det et skred av dårlige resultater og da de først fikk et godt resultat, var han ikke på banen, sier Hareide.

Det gode resultatet landslagssjefen sikter til, kom da Roma slo Chelsea i Champions League. Det var en kraftig opptur for et lag som ligger på 17. plass av 20 lag i Serie A og kun har vunnet to av sine ti første seriekamper. Men Riise fikk bare spille sluttminuttene, etter sitt innhopp i det 88. minutt. Og i ligakampen etter Chelsea-kampen, var ålesundgutten ikke engang på innbytterbenken.

Med andre ord: Ingen drømmestart for Riise etter overgangen fra engelske Liverpool.

- Når Roma gjør det dårlig, går det ut over de nyinnkjøpte spillerne. De har minst relasjoner med andre, så det er tyngre da, når motgangen nærmer seg. Et klubbskifte er en ganske radikal sak, altså, du skifter kultur, miljø, venner, språk. Det er mange ting som skal klaffe. Og alle forventer at han er så god at han skal gå rett inn. Men det er ikke sånn det foregår. Det er mye tyngre enn folk tror, mye vanskeligere, mener Åge Hareide.

- Hva kan Riise gjøre med dette?

- Han har bare en ting å gjøre: Han må jobbe som F. Men det har han heldigvis egenskaper til å gjøre. Jeg er ikke i tvil om at han klarer det.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken