RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret Jonevret la seg flat etter RBK-slakt

BEKYMRET: Kjell Jonevret mener Viking var sjanseløse mot RBK.
BEKYMRET: Kjell Jonevret mener Viking var sjanseløse mot RBK. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi var sjanseløse! sier Viking-treneren.

VIKING - ROSENBORG 1-4:

Rosenborg fikk en perfekt åpning på årets sesong etter to strake seirer mot Aalesund og Haugesund, før det kun ble uavgjort mot Strømsgodset.

Lørdag ventet en på papiret tøff bortekamp mot Viking.

Trønderne tok likevel ledelsen med både 1-0 ved Alexander Søderlund og 2-0 ved Tobias Mikkelsen. Gjestene hadde også flere store sjanser til å punktere kampen, men i stedet fikk Viking en utligning i det 77. minutt.

Viking-håpet skulle imidlertid bli kortvarig og innbytter Liam Henderson sørget for at det ble tre nye poeng med hjem med to scoringer.

Skotten Henderson fylte for øvrig 19 år lørdag.

- Dette var briljant. Alle vennene mine har sendt meg SMS i dag og sagt at de håpet på mål fra meg. Det viktigste var likevel tre poeng. Vi kan dra hjem glade. Dette var en stor dag og fansen var fantastisk. Vi jobbet hardt i 90 minutter og fikk resultatet vi ønsket, sier Henderson til C More.

TIL TOPPS: Rosenborg flyr høyt.

Bekymret Jonevret
Rosenborg står nå med ti poeng og topper Tippeligaen. Viking blir stående med tre poeng og har fått en tøff start på sesongen.

Viking-trener Kjell Jonevret innrømmer overfor C More at Rosenborg var det beste laget i Stavanger lørdag og at siddisene nå må ta grep.

- RBK er bedre i alle ledd, over alt på banen. Vi hadde ikke sjans i dag. Mange lag kommer til å få det vanskelig mot dem. Vi har ikke kvalitet til å henge med dem i dag. Vi går i fellen gang på gang, RBK er bra og det går fort. Det var spennende noen minutter, men vi hadde ikke nok kvalitet.

- Vi må bare legge oss flate og si at RBK var bedre. Men jeg blir litt bekymret når målene renner inn på slutten der og vi gir bort ballen gang på gang. Vi må sette oss ned og se på det vi har jobbet med. Dette kan ikke holde på for lenge, så vi må kanskje legge om, sier treneren.

Søderlunds femte
Det ble ingen stor første omgang på Viking stadion, men det var gjestene fra Trøndelag som hadde et grep om kampen og skapte sjansene.

Viking-trener Kjell Jonevret var illsint på sine menn etter møtet med Stabæk sist, men det så ikke ut til å ha hjulpet nevneverdig.

Siddisene var nemlig tannløse i området rundt RBKs mål.

Trønderne på sin side var heller ikke like livlige som i de to første seriekampene, men Kåre Ingebrigtsens menn skapte da noe.

Etter 19 minutter var Tobias Mikkelsen nær scoring da han utnyttet svakt spill av Viking og feide i vei et skudd. Det smalt i stolpen.

Minutter senere var Riku Riski på ferde og skjøt via en Viking-spiller og ut til Jonas Svensson. Han klinket til, men Iven Austbø reddet bra.

I det 32. minutt klarte ikke Viking å stå imot lenger. Alexander Søderlund var på rett sted til rett tid inne i boksen eter en corner og headet i mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FEM MÅL: Alexander Søderlund er i målform.


Dette var spissens femte ligamål for sesongen og landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som satt på tribunen, noterte seg nok det.

Sprudlende danske
1-0 sto seg til pause i Stavanger.

Etter pause trengte Viking en scoring, men fikk i stedet en til midt i fleisen etter 48 minutter. Mike Jensen og Tobias Mikkelsen kombinerte og sistnevnte fikk gå, og gå og gå, før han plasserte ballen i mål.

Dette var danskens tredje fulltreffer i Tippeligaen i år.

Vikings første skikkelige målsjanse kom først etter 57 minutter. Unggutten Zymer Bytyqi satte fart mot mål og fyrte av et farlig skudd. Rosenborg-keeper André Hansen var utspilt, men ballen gikk utenfor.

Det meste handlet likevel om gjestene og angrepsspillet til RBK var tidvis glitrende. Spesielt Mikkelsen var i slaget. I det 62. minutt lekte han seg litt før ballen ble spilt til Riku Riski, som igjen la videre til Fredrik Midtsjø. Midtbanemannen skjøt fra god posisjon, men like utenfor.

Kortvarig håp
Rosenborg så ut til å ha et jerngrep om kampen, men drøye ti minutter før slutt skulle hjemmelaget få et lite håp om en snuoperasjon.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUBELKVELD: Rosenborg-spillerne i godt humør.


Innbytter Suleiman Abdullahi steg til vers på et innlegg fra Kristoffer Haugen. Nigerianeren fikk klem på headingen og det sto 2-1.

Viking-håpet ble likevel kortvarig.

Noen minutter senere satte nemlig RBK spikeren i kista ved nykommer Liam Henderson. Han fikk ballen av Mike Jensen og selv om avslutningen ikke var god, var det nok til å lure Iven Austbø i Vikings bur.

Like etter satte samme mann inn sitt andre mål for kvelden og sørget med det for å trygge tre poeng og tabelltopp for bortelaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere