RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belgias gylne generasjon vil lære

UNGE: Eden Hazard og Belgia forventes å gjøre det bra i VM, til tross for sine unge spillere.
UNGE: Eden Hazard og Belgia forventes å gjøre det bra i VM, til tross for sine unge spillere. Foto: Nacho Doce (Reuters)
Optimismen er stor i Belgia, i forkant av deres første VM-kamp mot Algerie.

Belgia spiller tirsdag mot Algerie i sin første VM-kamp siden 2002. Laget har en generasjon fotballspillere det knyttes store forventninger til.

Blant annet Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard og Romelu Lukaku representerer en generasjon fotballspillere som har satt fyr på optimismen i Belgia. Troppen føler likevel ikke noe press for å prestere allerede i årets mesterskap.

- Vi har en ung tropp, og det er deres første mesterskap. Jeg tror det fortsatt er litt tidlig å drømme om å nå helt til toppen. Jeg tror det er bedre å vente med de forventningene til EM om to år i Frankrike, sier Vincent Kompany.

Belgia har den nest yngste VM-troppen med en gjennomsnittsalder på 25,6 år. Kun Ghana har yngre tropp.

- Denne generasjonen trenger å lære. Hvis de gjør det, vil det være godt for det neste mesterskapet vi deltar i, sier Belgia landslagstrener Marc Wilmots.

Lite mesterskapserfaring

Naturlig nok er Belgias tropp nærmest blottet for mesterskapserfaring. Bare Bayern München-spiller Daniel Van Buyten var med i Belgias forrige sluttspill i 2002.

- Man kan ikke kjøpe erfaring, du må kjempe for det. Jeg vet ikke hvordan de vil takle den første kampen, sier Wilmots.

Derfor er det nettopp mangelen på erfaring mange eksperter nevner som et spørsmålstegn ved det belgiske laget. Det blir likevel sett på som en utfordrer i VM, men mange er usikre på om belgierne vil klare å takle presset man har i et mesterskap.

- Vi vil være sterke hvis vi klarer å utføre oppgavene våre på banen. Det viktigste er lagmoralen og laget vi har, sier Wilmots.

Vil bite fra seg

Belgias tropp er likevel sugne på å vise hjemlandet talentet som bor i troppen. For etter ikke å ha kvalifisert seg til VM siden 2002, imponerte Belgia i den siste kvalifiseringen etter flere magre landslagsår. Nå ønsker spillerne bite godt fra seg i Brasil.

- Hver eneste spiller burde være klar nå. Det er kun elleve som starter. Innbytterne må hele tiden være klar for å komme inn, slik at de kan utgjøre en forskjell, sier Daniel Van Buyten.

Hvis alt klaffer for Belgia, kan landets gylne generasjon komme langt i årets VM.

- Det er viktig å sette verdien av laget foran å tenke på dine egne personlige verdier. Man må ofre seg for laget. Hvis alle har gode intensjoner, kan vi ha et veldig godt mesterskap, avslutter Wilmots.

Sannsynlig lagoppstilling:

Belgia (4-2-3-1): Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Jan Vertonghen – Marouane Fellaini, Axel Witsel – Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Eden Hazard – Romelu Lukaku.

Algerie (4-3-3): Rais M'Bolhi – Mehdi Mostefa, Madjid Bougherra, Liassine Cadamuro, Faouzi Ghoulam – Saphir Sliti Täider, Carl Medjani, Nabil Bentaleb – Sofiane Feghouli, El Arbi Hillel Soudani, Abdelmoumene Djabou. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere