RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belgisk fotballspiller døde

DØDE: Den belgiske fotballspilleren Gregory Mertens er død.
DØDE: Den belgiske fotballspilleren Gregory Mertens er død. Foto: Laurie Dieffembacq (Afp)
Sist oppdatert:
24-åringen falt livløs om på banen mandag.

Den belgiske fotballspilleren Gregory Mertens døde torsdag, tre dager etter at 24-åringen falt livløs om på banen i en kamp mandag. Spilleren var en nær venn av Mushaga Bakenga.

Lokeren-spiller fikk hjertestans i en treningskamp for reservelaget mot Genk. Leger drev med hjertemassasje i en halvtime før Mertens ble kjørt til sykehus. Han kom aldri til bevissthet igjen.

Ifølge Lokeren-talsmann Herman Van De Putte ble spillerens tilstand stadig verre, og familien tok i samråd med legene avgjørelsen om å slå av apparatene som holdt Mertens kunstig i live.

- Med tristhet meddeler vi tapet av Gregory Mertens. Vi ønsker familien og venner all styrke, skrev Lokeren på Twitter.

Den norske spissen Mushaga Bakenga er en god venn av forsvarsspilleren etter at de spilte sammen i Cercle Brugge. Molde-spilleren viste sin medtanke på Twitter mandag kveld. Like etter at dødsfallet ble kjent torsdag, la 22-åringen ut et bilde og en melding på Instagram.

- Jeg er revet i stykker. Tom for ord. Du skulle besøke meg neste uke, vi planla hva vi skulle gjøre i bryllupet mitt neste år. Bare dager siden spøkte vi om alt, som vi alltid gjør. Jeg kan ikke vente på å se deg igjen. Du forlot meg altfor tidlig min «hvite bror», lunsjbror, Ronaldo. Hvil i fred – i all denne sorgen er jeg glad at den siste tingen vi gjorde var å spøke og le. Brugge og Belgia ville aldri blitt så bra hadde det ikke vært for vår tid sammen og det å lære å kjenne deg. Elsker deg bror, og jeg vil ta deg med hvor enn jeg går. #RipGregory #OneLove, skrev Bakenga.

Mertens kom til Lokeren fra Cercle Brugge i 2014. Han spilte flere ungdomslandskamper for Belgia. (©NTB)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere