*Nettavisen* Sport.

Bendtner imponerte sjefen i dansk revansj

ØNSKESTART: Nicklas Bendtner og Danmark fikk starten de hadde håpet på i EM-kvalifiseringen. Her i duell med Armenias Hrayr Mkoyan. Foto: Claus Bech (Afp / NTB scanpix)

- Jeg synes også det var imponerende, sier spissen.

08.09.14 02:05

DANMARK - ARMENIA 2-1:

Danmark opplevde et av sine største mareritt i fotballhistorien da Armenia vant med knusende sifre i Parken i forrige mesterskapskvalifisering.

Seierssikre dansker måtte den gangen tåle hele 0-4 i sekken og totalslakt fra hjemlige medier og fans.

Verken Danmark eller Armenia maktet å ta seg til VM-sluttspillet i Brasil, men søndag møttes de to nasjonene igjen i København. Anledningen var første kamp av EM-kvaliken foran sluttspillet i Frankrike sommeren 2016.

Nicklas Bendtner, som i sommer endelig fikk en slutt på marerittet i Arsenal og signerte for Wolfsburg, ble inkludert i landslagssjef Morten Olsens tropp før kvalikstarten.

God Bendtner

Det skjedde til tross for at spissen ikke hadde spilt hele kamper med førstelagsfotball på lang tid. I tillegg har Bendtner vært utestengt fra Danmarks landslag i flere perioder på grunn av uheldige utenomsportslige episoder.

Morten Olsens valg viste seg å gi avkastning. Spissen leverte nemlig godt spill, holdt ut i 90 minutter, og var nest sist på ballen da Danmark avgjorde kampen like før slutt.

På pressenkonferansen etterpå sa Olsen at det var imponerende at Bendtner klarte å spille hele kampen.

- Det synes jeg også! konstaterte den tidligere Arsenal-angriperen ifølge Ekstra Bladet, før han med et smil om munnen tilføyde:

- Men de siste åtte-ti minuttene var jeg greit fornøyd med at vi holdt på ballen litt i egne rekker. Det kan jeg godt innrømme.

Bendtner var ellers meget raus med rosen til lagkameratene, og trakk spesielt fram innbytterne Thomas Kahlenberg, Lasse Vibe og Jores Okore.

Lå under

Danmark slet også denne gangen med å overvinne Armenia. Borussia Dortmund-spiller Henrikh Mkhitaryan gjorde situasjonen ekstra ille da han overlistet Kasper Schmeichel med et lavt skudd i det 49. spilleminuttet.

Like etter var Nicklas Bendtners flotte samspill med Michael Krohn Delhi veldig nær ved å gi utligning, men sistnevnte ble tvilsomt avblåst for offside da han banket ballen i nettet.

Drøyt 25 minutter gjensto da Danmark likevel fikk 1-1. Bayern München-unggutten Pierre-Emile Højberg fikk tid nok til å dundre inn målet etter et langt innkast.

Ti minutter før slutt var Bendtner igjen involvert da han la presist inn til innbytter Kahlenberg. Sistnevnte styrte inn 2-1 med hodet, og sikret dermed en ypperlig start på kvalifiseringen for Danmark.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.