RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bendtner reddet Arsenal

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Det måtte dansk dynamitt til for å sprenge hull på Bolton-forsvaret.

ARSENAL - BOLTON 1-0:

Når de spiller opp mot sitt beste, er det svært få lag som kan måle seg med Arsenal. Men denne sesongen har Arsène Wengers unge mannskap vært svært varierende i prestasjonene.

Spesielt mot fysisk sterke motstandere har londonlaget slitt, og i lørdagens kamp hjemme mot tøffe Bolton fikk de det nok en gang meget vanskelig.

Ropte på straffe
Arsenal styrte det meste ute på Emirates-matta i første omgang, men tempoet var lavt, og de røde og hvite klarte aldri å bryte igjennom et kompakt Bolton-lag, som lå med nesten hele laget i forsvar.

Nærmest var Robin van Persie. Etter 14 minutters spill vendte han fint opp og fyrte av fra rundt 15 meters hold, men ballen suste like over tverrliggeren. Hjemmelaget var nær ved å ta en tidlig ledelse.

Like etter kom han på ny i fokus. J’Loyd Samuel brukte armen for å stoppe nederlenderen inne i feltet, og Van Persie ropte på straffespark. Dommer Chris Foy lot seg imidlertid ikke påvirke, og vinket spillet videre.

Resten av omgangen ble et langt gjesp. Arsenal fortsatte og styre begivenhetene, mens Bolton fortsatte å forsvare seg heltemodig. Da lagene gikk til pause var det målløst.

Dansk matchvinner
Etter hvilen våknet hjemmelaget etter hvert litt mer til liv, og skapte gode sjanser på løpende bånd. Emmanuel Adebayor befant seg plutselig alene inne i 16-meteren, men ble taklet av Andrew O'Brien i siste liten.

Like etter traff Robin van Persie stolpen. Nederlenderen fikk avsluttet i duell med to motspillere, men ballen ville altså ikke inn. Hadde den gått på riktig side av stanga, hadde Jussi Jääskelainen i Bolton-buret vært sjanseløs.

Det virket som om ballen rett og slett ikke ville inn for Arsenal, men så, syv minutter før full tid, skulle det endelig lykkes.

Van Persie slo inn foran mål, og på bakerste stolpe dukket innbytter Nicklas Bendtner opp. Dansken stupte fram, og klinket ballen i nota. Det gikk mot hjemmeseier.

Bolton var imidlertid nær ved å svare umiddelbart. Kevin Davies fikk ballen på rundt 10 meter, men avslutningen var svak, og gikk rett på Arsenal-målvakt Manuel Almunia. Heldig for vertene.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0. Resultatet betyr at Arsenal ligger på femteplass i Premier League med 38 poeng på 21 kamper. Bolton er nummer 12, med sine 23 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere