Gå til sidens hovedinnhold

Bendtner sørget for norsk mareritt

Nå henger EM-håpet i en tynn tråd.

DANMARK - NORGE 2-0:

Den var omtalt som årets viktigste fotballkamp og skulle avgjøre EM-skjebnen til det norske landslaget.

Møtet med danskene i Parken var hausset enormt opp i forkant og troen på en plass i Polen og Ukraina i 2012 var sterk blant fansen.

Men det meste gikk galt for Egil Drillo Olsens menn i tirsdagens oppgjør i ærverdige Parken.

Nicklas Bendtner scoret to ganger i første omgang og det så svært mørkt ut da lagene gikk i garderoben. I løpet av andre omgang klarte Norge aldri å svare.

Dermed står Portugal, Danmark og Norge alle med 13 poeng i gruppe H. Danskene og portugiserne har imidlertid én kamp mindre spilt enn Norge.

Og selv om våre to største rivaler møtes i siste kamp, ser det dermed mørkt ut med tanke på en EM-plass. Norge møter Kypros hjemme i siste kamp.

- Danmark var bedre
Etter det skuffende tapet var selvfølgelig Norges landslagssjef lite fornøyd med forestillingen.

- Vi gjør en dårlig første omgang og det målet rett før pause gjør det vanskelig for oss, sier Drillo til Canal Plus.

- Det blir også vanskelig i andre. Det vi kunne ha gjort da, blir litt ødelagt, fordi Kjetil Whæler måtte ut med skade, fortsetter han.

Norges trener hadde imidlertid ingen problemer med å inrømme at det var vertene som var best tirsdag.

- Danskene var bedre enn oss. Men det var ikke så stor forskjell på lagene, sier han.

Stor sjanse for Moa
Danmark gikk ut i hundre de første minuttene og skapte flere farligheter foran Rune Jarstein i åpningsfasen av oppgjøret.

Klubbløse Lars Jacobsen kom i god posisjon allerede etter sju minutter, men backens avslutning gikk rett på Jarstein fra rundt fem meter.

Vertene var også farlig på dødballer og Norge var heldige som unngikk baklengsmål tidlig i den første omgangen i Parken.

Først etter et kvarter kom Norge på farlig visitt inne i danskens felt, men Mohammed Abdellaoue tok ikke godt nok vare på sin kjempesjanse.

Hannover-spissen og Alexander Tettey kombinerte fint og Moa kom igjennom mot keeper. Fra litt skrått hold satte han ballen rett på Thomas Sørensen.

Den norske spydspissen var en håndfull for det danske forsvaret og noen minutter senere skaffet han frispark i god posisjon, etter en duell med Simon Kjær.

John Arne Riise blåste imidlertid ballen rett i den danske muren. Fulham-proffen var for anledningen plassert ute på venstre kant.

Utskjelte Bendtner
Norge hadde hatt sine sjanser, men det var Danmark som skulle score først. Etter 24 minutter presenterte Sunderlands Nicklas Bendtner seg.

Christian Eriksen ble spilt fri i mellomrommet og slo til Rommedahl. Lynvingen slo presist inn og Bendtner dunket vertene i føringen.

Spissen har måttet tåle mye kritikk i forkant av oppgjøret og mangelen på spilletid i sin tidligere klubb, Arsenal, har vært ett av ankepunktene.

Mot Norge var han imidlertid i storslag. Rett før lagene gikk til pause fant han nemlig nettmaskene for andre gang i kampen.

Eriksen og Bendtner kombinerte fint mellom midtbanen og forsvaret til Norge. Fra rundt 25 meter knallet Bendtner til og Jarstein måtte kapitulere.

Skuddet var hardt og underlaget vått, men det spørs om ikke den norske sisteskansen burde ha stoppet skuddet til Sunderland-spissen.

Braaten og Carew
Det så mørkt ut for gjestene etter første omgang og Drillos menn måtte framover på banen og jakte scoringer etter hvilen.

Det var imidlertid Danmark som kom best i gang - også etter pause. Stjerneskuddet Christian Eriksen fikk avsluttet, men Jarstein avverget til corner.

Etter hvert kom Norge bedre med og etter 54 minutter kom John Arne Riise til skudd. Skuddet ble blokkert og en offsideplassert Erik Huseklepp klarte heller ikke å sette returen.

Like etter var den samme Huseklepp nær ved å komme igjennom, men Liverpools Daniel Agger gjorde en manns jobb og fikk satt inn en avgjørende takling.

Norge kastet inn både Daniel Braaten og John Carew midtveis i andre omgang, i et forsøk på å få litt mer tyngde på topp, men heller ikke dette var riktig medisin i København.

Danskene trillet etter hvert mye ball og lot tiden gå. Det norske laget ble etter hvert mer og mer frustrerte og da dommeren blåste av, var tapet et faktum.

HTML EMBED
Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden