Benitez: - Vi er fremdeles med

Foto: AFP/Scanpix

Liverpool falt ned til 6. plass på tabellen, men manager Rafael Benitez insisterer: - Vi kan fremdeles kapre 4. plassen.

16.04.05 21:21

LIVERPOOL - TOTTENHAM 2-2: Tre dager etter hyllesten for å ha nådd semifinalen i Champions League, var det tilbake til hverdagen for de røde. Og hverdagen er ikke Liverpools spillere like gode til å mestre.

- Flere av spillerne var slitne etter Juventus-kampen, men jeg syntes likevel at de kjempet knallhardt kampen gjennom, sa Benitez til Sky Sports etter kampen.

Stjernescoringer

I en underholdende og sjansesrik kamp på Anfield, fikk tilskuerne se et par fantastiske scoringer. Tottenhams Erik Edman dundret inn 1-0 fra ca. 35 meters hold - svenskens første mål for londonklubben. En fulltreffer av de sjeldne som suste opp i vinkelen.

Rett før pause ville ikke Liverpools Luis Garcia være noe dårligere. Spanjolen vendte elegant utenfor 16-meteren og skrudde ballen i motsatt kryss.

- Garcia er i form og blir bare bedre og bedre, sa Benitez.

Bedre uten Gerrard

Liverpool var glade for å ha Steven Gerrard tilbake på laget, men kapteinen ble syndebukken da han misset en straffe på stillingen 1-2 - etter selv å ha blitt felt. Og faktum er at Liverpool, som var uten Gerrard mot Juventus, har en bedre statistikk uten Gerrard enn med.

Ifølge Canal+ har de røde siden sesongen 2001 tatt i snitt 1.9 poeng per kamp uten Gerrard - og bare 1,6 poeng i snitt med ham på laget.

Med ett poeng lørdag, er Liverpool tre poeng bak Everton, som har én kamp mindre spilt. I tillegg er John Arne Riises lag også ett poeng bak Bolton.

Optimistisk Benitez

- Jeg er fremdeles optimist, selv om det skal bli hardt. Vi tok ett poeng innpå Everton, som må vinne for å få et større forsprang, sa Benitez.

Om Liverpools misbrukte sjanser mot slutten av kampen, sa spanjolen: - Vi må lære å være mer kalde foran mål, og ikke skyte med en gang ballen ramler ned foran føttene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.