RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez aktuell for Chelsea

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Roman Abramovitsj har sparket Roberto Di Matteo.

Chelsea startet sesongen forrykende og toppet i slutten av oktober Premier League med 22 av makismalt 24 poeng etter åtte kamper. Eden Hazard og Oscar hadde kommet inn som friske pust og londonlaget vartet opp med strålende angrepsfotball.

Én måned senere er bildet helt annerledes.

Chelsea har bare plukket to poeng på sine fire siste ligakamper og står i tillegg i fare for å ryke ut av Champions League allerede i gruppespillet, etter tirsdagens tap for Juventus i Torino.

Tok på seg skylden
- Jeg er ansvarlig for resultatene. Jeg er ansvarlig for prestasjonene. Dette var en negativ kveld for oss, sa Roberto Di Matteo etter Juventus-kampen.

Rett etterpå fikk han sparken.

Onsdag formiddag offentliggjorde Chelsea beslutningen, som du kan lese mer om her: Di Matteo har fått sparken

Allerede før tirsdagens 0-3-tap skal klubbeier Roman Abramovitsj ha diskutert et managerskifte med sine rådgivere. Han likte dårlig at Chelsea tapte for West Bromwich, som så langt må sies å være en av sesongens største overraskelser i Premier League.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Get Adobe Flash player

Abramovitsj ønsker først og fremst å ansette Josep Guardiola, men dersom spanjolen holder fast ved sitt mål om å ta en hel sesongs pause fra manageryrket, skal Rafael Benitez være russerens første alternativ.

Benitez var tidligere manager for Liverpool og ledet merseysideklubben gjennom noen fenomenale kamper mot nettopp Chelsea i sin tid der, blant annet i nettopp Champions League.

Korttidskontrakt?
Spørsmålet er om Benitez er villig til å ta jobben på midlertidig basis dersom Guardiola er interessert etter at hvileåret er over. Hvis ikke, skal overraskende nok også Avram Grant være aktuell, skriver Daily Telegraph.

Ifølge Sky Sports skal Chelsea allerede ha snakket med Benitez, som skal være klar til å lede klubben mot Manchester City allerede førstkommende helg.

Benitez takket angivelig nei til å lede Chelsea på midlertidig basis da André Villas-Boas fikk sparken i mars, og insisterte på at han som et minimum fikk en kontrakt på 18 måneder. Det er ifølge Telegraph større sjanse for at Abramovitsj vil si ja til dette nå.

Chelsea ryker ut av Champions League dersom Juventus og Sjakhtar Donetsk spiller uavgjort i den siste runden. Seier til Juventus vil også sende Chelsea ut. Sjakhtar Donetsk er allerede sikret avansement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere