RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez ber Chelsea glemme Lampard

Foto: Kieran Doherty / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Manageren mener klubben nå må se mot framtiden.

Nylig ble det klart at Frank Lampard ikke kommer til å få noen ny kontrakt med Chelsea, når hans nåværende avtale går ut til sommeren.

Den offensive midtbanemannen har vært i klubben siden 2001 og har vært en viktig brikke i Chelseas suksess på 2000-tallet. Lampard har vært med å vinne Premier League flere ganger under tiden i den blå klubben, og sist sesong var han med å gå til topps i Champions League.

- Lett å snakke om dem
I løpet av tiden på Stamford Bridge har Lampard også blitt en stor favoritt blant fansen. Manager Rafael Benítez ber imidlertid nå supporterne om å glemme helten.

- Det er lett å snakke om legender, og du må selvsagt respektere dem. Det de har oppnådd i denne klubben er fantastisk, sier Benitez ifølge Independent.

- Men man må ha inn nye spillere, både engelske og utenlandske, det har ikke så mye å si, det viktigste er at vi vinner kamper, det er det fansen venter, sier spanjolen.

Benitez mener det å bytte ut eldre spillere med yngre er en naturlig del av fotballen.

- Alle vet at legendene har vært her, og alle vet hva de har oppnådd. Men du må få inn nytt blod, slik er fotballen. Men det fine med engelsk fotball er alle minnene, sier Benitez.

- Vi må likevel tenke på framtiden. Vi kan ikke sitt på gjerdet. Vi må bevege oss framover, hente inn nye spillere og få det beste ut av dem vi allerede har, sier manageren.

4 + 4 = trøbbel?
Benitez er klar over at Chelsea kan stå i fare for å ha for få engelske og egenproduserte spillere i troppen neste sesong.

Fra før har klubben solgt Daniel Sturridge til Liverpool, samtidig som det også spekuleres i at Ashley Cole kan forsvinne. Regelen er at laget må ha minst fire fra egen stall, samt fire som er produsert av en engelsk klubb.

Se intervju med Benitez:

Get Adobe Flash player

- I Champions League må vi har fire egenproduserte spillere. Jeg fikk en del kritikk for det jeg gjorde i Liverpool, fordi vi jaktet engelske spillere, som Gareth Barry, sier Benitez.

- Nå er vi i samme situasjon her. Vi ser etter løsninger. Engelske spillere kan spille i alle turneringer, men dette er et valg manageren må gjøre, og det er ikke alltid lett for fansen å forstå. Men det er en del av jobben, og det handler om å gjøre jobben sin, sier Benitez.

Onsdag møtes Chelsea og Swansea i semifinalen av ligacupen. Dette blir første skritt på veien mot Benitez' første trofé som Chelsea-manager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere