*Nettavisen* Sport.

Benitez ferdig i Napoli

FERDIG: Rafael Benitez bekrefter at han slutter i Napoli. Foto: Reuters (Reuters / NTB scanpix)

Real Madrid neste stopp?

28.05.15 13:30

Rafael Benitez bekrefter torsdag at han er ferdig som hovedtrener i den italienske toppklubben Napoli. Spanjolen har vært der i to sesonger.

Det har den siste tiden blitt heftig spekulert i at Benitez er på vei til å overta hovedtreneransvaret i gamleklubben Real Madrid.

- Min tid er over
Benitez offentliggjorde sin avskjed på en pressekonferanse.

- Min tid i Napoli er dessverre over, sier han.

Benitez' kontrakt løp uansett ut etter den inneværende sesongen og det har i langt tid blitt snakket om at den ikke ville bli fornyet.

Napoli ble nummer fire i Serie A denne sesongen og gikk dermed glipp av muligheten til å kvalifisere seg for Champions League neste høst.

Den italienske klubben kom også helt til semifinale i Europa League nå i vår, men måtte se seg slått av ukrainske Dnipro over to kamper.

Benitez er kanskje best husket for at han vant to ligamesterskap med Valencia tidlig på 2000-tallet og at han ledet Liverpool til Champions League-triumf i 2005. Han vant også Europa League med Chelsea i 2013.

Real Madrid?
Han har også vært hovedtrener i italienske Inter.

Real Madrid sparket nylig Carlo Ancelotti som manager og skal man tro pressen, vil Benitez bli presentert som ny sjef der i løpet av kort tid.

Han blir dermed trener for norske Martin Ødegaard.

Benitez har vært trener i Real Madrid tidligere, blant annet på ungdomsnivå, og spilte selv for klubben i perioden 1974 til 1981.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.