Benitez innrømmer overpris

Foto: AFP/Scanpix

- Må bruke penger for å bli blant topp fire, sier Liverpool-manageren.

24.06.09 11:00

Portsmouth-forsvareren er i prinsippet klar for Liverpool, og en kontrakt er forventet å bli underskrevet i løpet av de neste fem dagene.

Liverpool måtte kjempe mot 24-åringens tidligere klubb, Chelsea, for å få tak i underskriften hans. Manager Rafael Benitez var også ganske sikker på at spilleren ville velge Anfield fremfor Stamford Bridge.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Selv om han innrømmer at han har brukt mer penger enn han likte, nærmere 190 millioner, presiserer han at de faktisk ikke har lagt ut så mye penger, da en stor prosentandel av summen inkluderer penger Portsmouth fremdeles skylder for Peter Crouchs overgang mellom klubbene i fjor sommer.

- Noen ganger må du bruke litt ekstra. Du kan ikke konkurrere blant de topp fire i Premier League uten å bruke litt penger, sier Benitez til Sky Sports.

Det er også nye regler i Champions League, hvor man må ha minst åtte nasjonale spillere i troppen til enhver kamp.

- Vi leter etter en spiller med kvaliteter og som også er britisk, på grunn av de nye Champions League-reglene. Glen Johnson passer inn i begge kategorier.

The Independent skriver at denne overgangen kom i stand for å markere revir i overgangsmarkedet, etter den skuffende fjorårssommeren hvor de prøvde å få Gareth Barry fra Aston Villa (nå Manchester City). I tillegg til en høy pris, har Johnson også blitt en av de best betalte spillerne, rett bak Steven Gerrard og Fernando Torres, med en lønn på rundt 800 000 i uken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.