Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez sa nei til Liverpool

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Liverpool-manageren nektes kontroll over spillerkjøpene.

Liverpool-manager Rafael Benitez har ifølge Liverpool ECHO sagt nei til det siste kontraktsforslaget fra Merseyside-giganten. Ifølge den troverdige lokalavisen er det ikke penger som er problemet – men hvem som skal ha kontroll over spillerovergangene på Anfield.

- Det er med stor sorg jeg har sagt nei, forteller Liverpool-manageren, og legger til at han mener han ikke hadde noe annet valg.

- Bare manageren vet verdien
Spanjolen understreker at forhandlingene har vært gode, og at forholdet til eier med Tom Hicks er langt bedre enn hva folk tror. Men kontrollen over spillerkjøp og -salg ble til slutt for stort et hinder, sier Benitez.

- Den eneste personen som kan avgjøre verdien på en spiller i sin stall er manageren, fordi han vet hva som trengs for å forsterke stallen.

- Dette handler ikke om penger, det handler kun om å lede Liverpool FC ut fra mine beste forutsetninger, fortsetter manageren.

Liverpools amerikanske ledelse skal likevel ikke ha vært klar for å gi etter for spanjolens krav, noe som skal ha skuffet Benitez kraftig.

- Lengden på kontrakten var vi enige om, så det viser at jeg har langsiktige planer for klubben.

Vil ha kontroll over spillerkjøpene
Likevel går det altså ikke mot en fornyet avtale for Benitez, og 48-åringen er tydelig opprørt over at det er klubbens tekniske direktør som skal ta seg av spillerkjøpene.

- Jeg har masse fotballerfaring fra forskjellige klubber, og hvis du ikke har en teknisk direktør, og du er manager, så har du ansvaret for de fotballmessige beslutningene – men selvsagt innenfor rammene på budsjettet som kontrolleres av klubbens eiere.

- I et slikt scenario vet manageren hvor mye penger han har til rådighet, og han kan bestemme hvor mye han vil bruke på enkeltspillere ut fra de behovene man har i stallen.

Tom Hicks og George Gillett er ikke enige.

PS! Liverpool vant Mesterligacupen med Benitez ved roret i 2005. I tillegg de vunnet Community Shield, FA-cupen og Supercupen siden han kom til Liverpool sommeren 2004.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!