RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benítez skrur av lyden

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool-sjefen bruker fjernkontrollen mot kritikerne.

Etter andreplassen i Premier League forrige sesong var det knyttet store forventninger til hva Rafael Benítez kunne utrette med sine røde disipler i 2009/2010, men så langt har det ikke vært all verden av å juble for.

Skadeproblemer, salget av Xabi Alonso til Real Madrid, og den fortsatt usikre eiersituasjonen må selvfølgelig ta sin del av skylden for at det ikke har gått som forventet med gutta fra Beatles-byen så langt i høst, men at klubben skulle ryke hodestups ut av Mesterligaen etter gruppespillet var det vel likevel de færreste som hadde forestilt seg.

Onsdag ble det nytt tap da Fiorentina gjestet Anfield i en for så vidt ubetydelig mesterligakamp. Men til tross for at det ikke sto noe på spill måtte Benitez tåle sterk kritikk etter oppgjøret.

- Skrur av lyden
Graeme Souness, tidligere manager og spiller i Liverpool og nå ekspertkommentator for Sky Sports sammen med Jürgen Klinsmann, hevdet at hans tidligere klubb nå står i fare for et regelrett sammenbrudd om noe drastisk ikke snart skjer med det sportslige.

Den tidligere manageren er redd for at Liverpool ikke skal klare å kvalifisere seg til europacupen neste år. Benitez lar seg imidlertid ikke stresse av skottens utspill.

- Jeg skrur av lyden på TV, sier Benitez til Sky Sports på en spøkefull måte.

- De (Souness og Klinsmann) har begge utrettet store ting som managere, så fansen vet jo at de virkelig vet hva de snakker om, sier manageren med et hint av sarkasme.

- Vi har et ansvar
Benitez, som for en stund siden sto i fare for å bli erstattet av nettopp Klinsmann av Liverpools eiere, mener at han og laget fortsatt bare må holde fokus på seg selv.

- Vi har et ansvar og må vinne kamper. Det er jobben vår, så enkelt er det. Om noen snakker altfor mye, så er det deres problem, sier Benitez og sikter til Souness.

- Nå tenker jeg bare på Arsenal. Vi skal spille mot dem, og prøve å vinne. Deretter må vi tenke på Wigan, og etter det må kampen mot Portsmouth få oppmerksomhet.

Da Liverpool og Arsenal barket sammen på Anfield forrige sesong endte kampen med utrolige 4-4. Benitez påpeker imidlertid at hver eneste kamp lever sitt eget liv, og at søndagens oppgjør bare blir et nytt steg på veien mot å hente inn tetlagene.

- Vi må starte med å slå Arsenal på søndag fordi de er et topplag. Vinner vi den kampen knapper vi inn på teten, og nærmer oss en plass blant de fire beste.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere